Jubilaris Rita Bullens viert feest op Franciscusschool Boskant 25 jaar actief in het basisonderwijs

Roois nieuws Onderwijs / Sint-Oedenrode
Vorige week dinsdag werd juffrouw Rita onder luid gejuich van de kinderen van groep 7 thuis opgehaald voor een feestelijke dag vol verrassingen. Genietend van de frisse nazomerzon en met een dikke glimlach op haar gezicht werd ze in alle vroegte het schoolplein opgereden in haar droomauto, een heuse cabrio.

En die glimlach bleef toen ze in de speelzaal toegezongen werd door alle kinderen van de Franciscusschool. Liedjes, rijmpjes, poppenkast, dansjes en natuurlijk ook veel mooie woorden voor deze juf die al 25 jaar les geeft aan leerlingen in het basisonderwijs. Van onderbouw tot bovenbouw. “Juf Rita is heel creatief. Dat vind ik juist leuk, omdat je dan niet altijd hoeft te rekenen of te schrijven. Ze heeft zelfs haar eigen atelier”, vertelt één van haar leerlingen trots. “En ze is ook gewoon echt heel lief,” vult een klasgenootje aan.

Deze bijzondere dag was een mooi moment om met ‘haar’ kinderen van groep 7 aan de slag te gaan in haar atelier ‘Mansarde’. Met verf, water, afwasmiddel en een rietje maakten alle kinderen een klein schilderijtje. Best moeilijk, maar het resultaat mag er zijn: een prachtig kunstwerk dat sierlijk aan de wand komt te hangen van het atelier! Juf Rita heeft erg genoten van alle aandacht, kadootjes, kinderlijke en bijzondere verrassingen. Nog vol van alle indrukken stond ze de volgende dag weer heerlijk voor de klas les te geven. Want dat is wat iedere juf eigenlijk het liefste doet!