Natuurlijk staan de handtekeningenjagers voorop!
Natuurlijk staan de handtekeningenjagers voorop! Foto: Jeroen van de Sande

Olympisch Kampioen Lidewij Welten promoot hockey in Rooi

Sport

Sint-Oedenrode – Hoog bezoek vandaag bij MHC Sint-Oedenrode. Drievoudig Olympisch Kampioen Lidewij Welten was aanwezig om het allereerste Scholenhockeytoernooi een extra boost te geven.

Het Rooise Scholenvoetbaltoernooi is al decennialang een begrip. Vrijwel iedereen die hier op de basisschool heeft gezeten, kan zijn of haar eigen deelname nog wel herinneren. Vijf jaar geleden werd binnen MHC Sint-Oedenrode al eens geopperd om een hockeyvariant in het leven te roepen. Dat is er nu dan eindelijk van gekomen. “De intentie is om dit volgend jaar weer te doen”, vertelt Iris Touw namens de club. Samen met Petro Rijkers, Dieke Gordijn en nog meer vrijwilligers hebben ze het toernooi op poten gezet.

Alle basisscholen in Sint-Oedenrode reageerden positief op de uitnodiging en allemaal stuurden ze hun eigen groep 6. Omdat ook ouders en leerkrachten langs de lijn stonden, was het dan ook lekker druk op het sportpark aan de Bremhorst. Eregast was dus Lidewij Welten. Ze behoort al heel lang tot de top van het Nederlandse hockey en na vele jaren Den Bosch hockeyt ze nu voor Kampong. Via via kwam ze in Sint-Oedenrode terecht en ze genoot duidelijk van al het jonge grut om haar heen. Stralend ging ze met ze op de foto, ze deelde handtekeningen uit en rustig beantwoordde ze allerlei vragen. “Ik vind het erg leuk om te doen. Ook vind ik het belangrijk om deze kinderen te stimuleren om te sporten. Vooral voor de kleine clubs is het belangrijk dat kinderen lid worden of lid blijven.” Zelf speelde Lidewij vroeger ook wel eens tegen MHC. In de tijd dat ze nog bij haar eerste club in Valkenswaard hockeyde. “Dat waren altijd pittige potjes, dat weet ik nog wel”, lacht ze.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding