Corry, Annemiek en Pieternel van der Vleuten.
Corry, Annemiek en Pieternel van der Vleuten.

Kartrekkers Thuis in Rooi stoppen er mee

Human Interest

Sint-Oedenrode – Het werd in de wandelgangen al even verspreid, maar de kartrekkers van het eerste uur gaan stoppen met burgerinitiatief Thuis in Rooi. Pieternel, haar zus Annemiek en moeder Corry hebben enkele jaren alles voor het project gegeven, maar ze hebben besloten om de handdoek te werpen. Bij deze de reden waarom ze tot de beslissing zijn gekomen.

‘Via deze weg willen we iedereen een bedankje en een groet overbrengen. Wij zussen hebben samen met onze moeder het gemeenschapshuis Thuis in Rooi opgericht.

We zijn begonnen in het voormalige Rabobank pand en daarna doorgegaan op Heuvel 8 in het centrum van Sint-Oedenrode. Wat hebben we een bijzonder mooie tijd gehad en vele mooi lieve mensen ontmoet. Samen met jullie was het een feest om dit te mogen doen.

Omdat het iets gewoons was, was het heel bijzonder. Gewoon aardig zijn, gewoon luisteren naar de mensen en gewoon proberen om mensen blij te maken, een thuisplek. Een plek bieden aan iedereen die dat nodig had.

Van samen eten voor alleenstaanden, biljartclub, escaperoom, oefenruimte voor muziekgroepen, zwangerschapsgym, EHBO training tot samen koffie na de mis, koek en klets etc… De lijst is echt heel erg lang. Onze visie voor het gemeenschapshuis, een laagdrempelige inloopvoorziening voor iedereen, vraagt heel veel vrije tijd. Te veel tijd, die wij helaas niet meer hebben. Inmiddels is corona weer voorbij en zijn we weer fulltime met onze werkzaamheden bezig. Annemiek als biologische boerin, eigenaar van Kolluks Hofke en als BABS voor de gemeente Wijchen. Pieternel met haar pedicurepraktijk en in de thuiszorg bij Alertzorg. Met veel warme herinneringen, pinken we een traantje weg en nemen afscheid van Thuis in Rooi.

Dus namens ons, Corry, Annemiek en Pieternel vd Vleuten alle goeds voor 2024!’