Een van de gave foto's van Marijn
Een van de gave foto's van Marijn

Rooienaar rondt 30.000 kilometer lange fietstocht af

Human Interest

Sint-Oedenrode - Dromen die uitkomen. Het is niet veel mensen gegeven. Ongeveer een jaar geleden berichtten wij over Marijn van de Wijdeven uit Sint-Oedenrode. Hij was zijn droom aan het verwezenlijken. Een fietstocht van Canada naar Patagonië. Met zijn aankomst in Ushuaia komt zijn tocht ten einde. Na maar liefst 30.000 (!) kilometer.

Eind april beslechtte hij de magische grens. Alles legde hij af op de fiets. Een afstand die veel mensen in hun leven nog niet halen. Ruim twee jaar deed hij erover. Een helse tocht waarin hij tal van landen doorkruiste en de gekste verhalen meemaakte. Vorige maand zochten zijn ouders en broer hem nog op. Iets wat hem een laatste zetje gaf richting de eindstreep. De tocht was dan wel hels, maar vooral prachtig. Verhalen te over en avonturen die hij de rest van zijn leven met zich mee zal dragen.

Binnenkort vliegt hij terug naar Europa. Maar niet meteen naar Nederland. Marijn zou Marijn niet zijn als hij de tocht niet in stijl af zou sluiten. “Ik vlieg op Madrid. Vanuit daar ga ik op de fiets richting Rooi. Een cooling down is natuurlijk enorm belangrijk. Met deze rit van rond de 2000 kilometer moet dat wel lukken denk ik, haha. Maar niet getreurd. Voor 7 juli ben ik terug in Rooi.”

Benieuwd geworden naar alle verhalen van Marijn? Via zijn website marijnonabike.com is heel veel terug te vinden. Naast deze verhalen zal hij binnenkort ook te beluisteren zijn in Podcast Studio Meierijstad en is hij te gast bij De Bron podcast.