Hond Lara is weer thuis.
Hond Lara is weer thuis. Foto: Bas Ulehake

Hond Lara terug, dankzij heel Rooi

Human Interest

Sint-Oedenrode - Het nieuwe jaar begon met een schreeuw om hulp. Op social media werd een oproep over een vermiste hond volop gedeeld. Het ging hierbij om Lara, de hond van Marie-Louise en Rob Vorstenbosch uit Sint-Oedenrode. Na een week van zoekacties is Lara gelukkig weer thuis. Eindelijk terug bij haar baasjes.

Door: Freek Vervoort

Oudejaarsdag rond half drie ‘s middag liep Lara een rondje met haar baasje. Nietsvermoedend wandelden ze de gebruikelijke route door de wijk Kienehoef. Omdat ze nog maar negen maanden oud is, wisten haar baasjes niet hoe ze op vuurwerk zou reageren. Maar het ging goed en Lara liep netjes mee. Tot ze het basketbalveldje bij basisschool de Kienehoef naderden. Wat jeugdige vuurwerkafstekers gooiden knallers onbewust richting Marie-Louise en Lara. Daarvan schrok de jonge hond zo erg dat ze de riem lostrok en het op een lopen zette. Weg was ze. “Natuurlijk probeerde ik haar nog te achterhalen, maar ze was veel te snel voor mij”, beaamt Marie-Louise. “Het laatste wat ik ervan zag, is dat ze het park in rende. Toen ik thuiskwam zat er bloed aan de voordeur”, gaat ze verder. Een grote zoekactie volgde. Marie-Louise zette een bericht op Facebook. Dat bleek niet aan dovemansoren gericht. “Binnen no-time werd het honderden keren gedeeld. Bekenden, onbekenden, nieuwspagina’s van MooiRooi tot zelfs Omroep Brabant en de Telegraaf.” De baasjes zijn iedereen dankbaar.

Vrijwel meteen werd een hulphond ingeschakeld, om naar een spoor van Lara te zoeken. Dit lukte, echter door de kruitdampen van het vuurwerk raakte zij het spoor bijster. Rob licht toe welke zoekacties verder op touw gezet werden: “Na een paar dagen kwamen er drones en warmtecamera’s aan te pas. Echt ongelooflijk hoeveel mensen betrokken waren. Allemaal met hetzelfde doel en enorm veel liefde!” De baasjes geven toe dat zij bijna de hoop opgaven, maar dankzij alle betrokkenen door bleven gaan. “Die mensen zijn wij echt heel dankbaar. Ze gaven ons de hoop terug met alle zoekacties. Onmisbaar is dit alles geweest!” Lara werd zondag 7 januari gevonden op de Fitselsteeg en ligt inmiddels weer veilig in haar mandje. Ze is nog wat angstig en 2,5 kilo lichter geworden, maar ze maakt het goed en speelt inmiddels alweer volop.

Honderden mensen hebben geholpen, teveel om persoonlijk te bedanken. Een aantal van die helpers willen Marie-Louise en Rob in het bijzonder benoemen: “Inge van HKH Dierverzorging. Lara wordt regelmatig door haar uitgelaten en zij heeft 24/7 meegezocht. Ook Printservice Rooi voor alle flyers en Hokazo dierenambulance verdienen een speciaal woord van dank. Maar nogmaals willen we iedereen super bedanken. Jullie zijn allemaal toppers! Waar een klein dorp, groot in kan zijn!” besluiten zij al knuffelend met Lara.

Afbeelding
Afbeelding