Archief
Archief

Rhode verliest van FC Uden

Sint-Oedenrode - De wedstrijd tegen FC Uden van vorig seizoen vertoonde veel overeenkomsten met die van zondag. Ook dit keer was FC Uden de gelukkige winnaar.

Nu begon FC Uden met een paar gevaarlijke aanvallen, daarna was Rhode meer in balbezit. Voor Joep Vermeltvoort kwam er een goede kans in de 18e minuut die over ging. In de 34e minuut was er opnieuw een grote mogelijkheid voor Rhode, maar Tim Stewart kon de bal net niet bereiken. Toen was het FC Uden dat een paar minuten later op voorsprong kwam. Hiervoor had het wel een strafschop nodig. Die  was discutabel was: de keeper Paul van Heesch tikte de bal weg en vervolgens viel een aanvaller over zijn armen. FC Uden verzilverde dit cadeau maar al te graag. Voor rust volgden nog wat kansen op de gelijkmaker, maar die leverden niets op.

FC Uden begon beter aan de tweede helft dan Rhode en uit een verre pass wist Wintjes met een fraaie kopbal in de 62e minuut de stand op 2-0 te brengen. Maar na een paar wissels ging het bij Rhode steeds beter lopen. Uit een 1-2 combinatie was er een goede kans voor Joep van de Mortel. Maar in de 77e minuut was het uiteindelijk dan toch raak, Mart Krüsemann kopte uit een vrije trap de 2-1 binnen. De gelijkmaker hing in de lucht en in blessuretijd werd met een mooie pass Roel Smeets vrij voor de keeper gezet, maar de goalie kwam goed uit zijn doel en wist de bal te stoppen en daarmee de punten in Uden te houden.