Archief
Archief

Gelijkspel voor Rhode tegen Stormvogels

Sint-Oedenrode - Na negentig minuten voetbal op De Neul kon Rhode het minste tevreden zijn met het 1-1 gelijke spel tegen Stormvogels. Met name in het begin van de tweede helft kreeg Rhode vijf reële scoringsmogelijkheden die allemaal onbenut bleven.

Stormvogels'28 uit Siebengewald maakte in de eerste helft duidelijk de indruk naar Sint-Oedenrode gekomen te zijn om niet te verliezen, alhoewel de eerste kans wel voor de gasten was. Na een mislukte uittrap van de keeper ontstond er een grote scoringskans die onbenut bleef. Rhode creëerde enkele scoringsmogelijkheden waarbij de beste kans was voor Joep van de Mortel. Zijn lob verdween over her doel. De ruststand, 0-0, was een goede afspiegeling van de krachtsverhouding in het veld.
In de tweede helft werden over en weer direct goede scoringsmogelijkheden gecreëerd. Een schot van Stormvogels in de zevenenveertigste minuut ging net voor langs. In de negenenveertigste minuut kwam Rhode op voorsprong dankzij een bekeken puntertje van Bas van Kuringen. Het antwoord van Stormvogels kwam een minuut later. Kevin Peters rondde een aanval fraai af en scoorde de 1-1. De wedstrijd werd levendig er en met name Rhode kreeg tussen de tweeënvijftigste en vierenzestigste minuut kansen om, via Mart Krüsemann, Joep van de Mortel en Kyron Brus (3x), op voorsprong te komen, maar helaas stond het vizier niet scherp genoeg. Ook Stormvogels creëerde scoringsmogelijkheden, maar ook deze werden niet benut.
Hierdoor eindigde de wedstrijd, met een goed leidende negentienjarige scheidsrechter Vogels uit Aarle-Rixtel, in 1-1. Een eindstand die, gezien de beste kansen voor Rhode, teleurstellend was voor de thuisploeg.