Wilma Wagenaars
Wilma Wagenaars

De Politiek Dichterbij

Algemeen

Sint-Oedenrode - In de rubriek "Politiek Dichterbij" geeft DeMooiRooiKrant maandelijks een raadslid de kans zich aan de lezers te presenteren. Deze maand VVD-raadslid Wilma Wagenaars-Van Beers.

door: Jan Verhagen

Na Oirschot ging je in Rooi wonen.
"Mijn man en ik werkten beiden in Veghel en toen we gingen trouwen, zochten we een woning dichter bij het werk. Veghel heeft zonder meer veel kwaliteiten en is aanvullend voor Rooi en Schijndel, maar ik voelde daar te weinig binding om er te gaan wonen. Ik trof daar eigenlijk geen 'kern'. Wat betreft sfeer, karakter en uitstraling lijkt Oirschot als twee druppels water op Rooi. De keuze was dus snel bepaald. We wonen hier nu 30 jaar en hebben geen moment spijt gehad van die keuze."

Je leerde de regio al op jonge leeftijd kennen.
"Op vierjarige leeftijd zat ik al bij mijn vader in de vrachtwagen. Mijn ouders hadden een transportbedrijf, dat overigens nog steeds bestaat. Zo herinner ik me uit die tijd dat we vaak op de Noordkade in Veghel kwamen. Toen was dat met o.a. de CHV het middelpunt van de agrarische voedingsindustrie en nu is het gebied hard op weg om het culturele hart van de regio te worden. Hoe in de tijd alles kan veranderen….."

En dan in de politiek.
"In Nijnsel kwam ik in de dorpsraad en toen wijlen Dolf van der Kade als voorzitter stopte, nam ik die functie over. Dan krijg je van vanzelf te maken met allerlei gemeentelijke zaken. Ik heb geen zitvlees en van het een komt het ander. René Dekkers benaderde me met de woorden 'als je echt iets te zeggen wilt hebben, wordt dan raadslid'. Zo kwam ik bij de VVD terecht."

Je eerste Politiek Dichterbij interview stond in jaargang 1. Inmiddels bestaat DeMooiRooiKrant al weer 5 jaar.
"Van harte proficiat met dit jubileum. Waar blijft de tijd? Vijf jaar geleden vond ik deze krant als tweede weekblad al een goede impuls voor Rooi, een welkome aanvulling. Gebleken is dat de redactie prima aanvoelt wat bij de inwoners leeft en er alles aan doet om met de tijd mee te gaan. Deze krant staat niet stil en spreekt de mensen aan".

Jullie hebben volwassen kinderen. Bespeur je enige interesse voor politiek?
"Kijk, er wordt bij ons thuis echt wel over politiek gesproken. Politiek raakt op gezette tijden alle burgers. Mijn zoon en dochter voetballen beiden in Nijnsel en dan gaat het natuurlijk automatisch over de aanleg van kunstgrasvelden. Het zou zo maar eens kunnen dat een van onze kinderen ooit nog eens in de politiek terecht komt, waar toch uiteindelijk de besluiten over al deze onderwerpen genomen worden. Ik zie ook wel dat de jeugd het druk heeft met werk, vrienden, gezin, studie, huis, sporten, vakantie en carrière. Dan is er weinig tijd voor politiek. Jammer, want de kennis zit er wel en de jeugd heeft vaak grote achterbannen."

Lees meer in DMRK van deze week