Nico met de PSV vlag.
Nico met de PSV vlag. Foto:

Brabantse ode aan de kampioen

Sport

Sint-Oedenrode - Nico van de Wetering is in heel Rooi bekend. Maar die bekendheid reikt ook zeker daarbuiten. Als trouwe PSV-supporter besloot hij een kampioenslied te maken.

Door: Freek Vervoort

“Het is eigenlijk wel grappig, want dit lied ligt al heel lang op de plank. Jaren geleden heb ik het geschreven. Nu kan ik het uitbrengen vanwege het kampioenschap. Eerlijk gezegd was ik het al een beetje vergeten.”

De troubadour zingt in het Brabants en dat is ook het dialect van dit kampioenenlied. In alle vormen zijn er al PSV-liederen gemaakt. Van house tot feest en hardcore tot pop. Een echt Brabants kampioenslied vond Nico ook nodig. “De inspiratie daarvoor is eigenlijk gekomen toen PSV met het uitshirt speelde met Brabantse vlag erop. Toen dacht ik, daar kan ik iets mee.” Het lied is genaamd ‘Eindhovuh nummer één!’. Het woord PSV is nergens verwerkt in het lied. Dat heeft een speciale reden legt Nico uit: “PSV is een beschermd merk. Je moet aan veel eisen voldoen om het te gebruiken. Dat heb ik niet afgewacht. PSV werd Eindhovuh. Dan lossen we het gewoon op deze manier op. Iedereen weet toch waar het over gaat.”

Samen met Harry Slits van Soundwave Studio heeft Nico het nummer opgenomen. De promotie hiervan ligt in handen van hem zelf. “Eindhovuh nummer één staat op Spotify en nicovandewetering.nl.”

Of het een hit wordt is de vraag. Voor de zanger is echter maar één ding het belangrijkst. “Als mensen er plezier uithalen vind ik het al leuk. Verdere ambities heb ik er niet mee. Nog nie bekant.”