Rick is trots op zijn zilveren plak
Rick is trots op zijn zilveren plak

Zilver voor Rick van den Oever

Sport

Sint-Oedenrode - De Rooise handboogschutter Rick van den Oever is tweede geworden tijdens de Nederlandse Lowlandscup. Een prestigieus toernooi waar de top van ons land aan mee doet.

De Lowlands Cup is een circuit van vijf wedstrijden door heel Nederland. De top 8 mag naar de Lowlands Cup finale op Papendal. Op deze wedstrijden wordt een kwalificatieronde geschoten waarna de top 16 doorgaat naar de finalerondes. Op al deze wedstrijden zijn punten te verdienen naarmate je eindranking van de wedstrijd. Door een 1ste, 4e en 5e plek op de wedstrijden in Almere, Baarschot en Haaksbergen wist Rick zich als 3e te kwalificeren.

Rick: "De eerste ronde draaide na een gelijke stand van 5-5 uit op een 'shoot off' (1 pijl 'closest to the centre') zou bepalen wie de kwartfinale won. Ik schoot deze er vrijwel middenin waar mijn tegenstander een 9 scoorde. Op naar de halve finale! In de halve finale kwam ik uit tegen de nummer 2 en teamgenoot Rick van der Ven. Deze partij wist ik vrij snel en overtuigend te winnen met een eindstand van 6-0. De finale was bereikt."De finale ging tussen Sjef van den Berg en Rick. Bij een gelijke stand van 4-4 kwam het aan op de laatste set. Sjef wist een score van 10-9-9 neer te zetten waar Rick 9-9-9 scoorde. 1 Pijl zou mogelijk een 10 zou kunnen zijn. Na de beslissing van de scheidsrechter bleek deze pijl toch niet meer dan een 9 te verdienen wat resulteerde in een zilveren plak op de Lowlands Cup 2015. Een mooie afsluiting van het outdoorseizoen.