Blije kinderen van De Sterjasmijn.
Blije kinderen van De Sterjasmijn. Foto:

Papgat vur Papgat deelt uit aan goede doelen

Onderwijs Onderwijs

Sint-Oedenrode - Het mooie bedrag van €11.400 wat in het Glazen Huis door Papgat vur Papgat is opgehaald tijdens de carnavalsdagen, is verdeeld onder de goede doelen. Het was voor de organisatie een feest om met zijn allen bezig te zijn het geld te verzamelen en wederom een feest om vele mensen te verrassen met mooie cadeaus.

Door: Hettie van der Meijden

Eenzame ouderen
‘Met je hart’ werd in juni verrast met een aantal picknickmanden. Tijdens uitstapjes en etentjes gaan de picknickmanden gebruikt worden om de hapjes en drankjes te vervoeren om gezellig met zijn allen op pad te kunnen. ‘Thuis in Rooi’ gaat met een beamer, platenspeler en karaoke-station de muziekactiviteiten voor ouderen uitbreiden. ‘Thuis in Neijnzel’ gooit het op de actieve toer en heeft gekozen voor spelmaterialen. In de Loop’r kunnen tijdens de bijeenkomsten van de ouderen lekkere hapjes afgebakken worden in een nieuwe Airfryer.

Basisscholen 
Na enig overleg met de basisscholen is er besloten om hen zelf artikelen uit te laten zoeken waar het meeste behoefte aan is. Basisscholen De Sprongh, Dommelrode en Franciscus hebben een mooi boekenpakket uitgezocht en basisschool Eerschot, de Kienehoef, Sterjasmijn, de Springplank en de Odaschool hebben gekozen voor buitenspelmaterialen. De kinderen kunnen na de zomervakantie spelen met o.a. nieuwe ballen, knikkerkuiltjes, springtouwen en spelletjes doen met prachtige schoolpleinstickers. Op basisschool Eerschot werd tijdens het schoolkamp en de musical al druk gebruik gemaakt van de nieuwe boombox.

Mensen met een beperking uit Sint-Oedenrode
Op zaterdag 10 september wordt in de Beurs van 13.30 – 16.30 uur een feest gegeven voor de mensen met een beperking uit Sint-Oedenrode. Er wordt voor een hapje en een drankje gezorgd. Er zal een dj zijn voor de vrolijke noot en verder is er een spectaculair optreden waar iedereen gezellig aan mee kan doen. Graag wil de organisatie weten hoeveel mensen met een beperking uit Sint-Oedenrode hier aanwezig zullen zijn en daarom vragen ze om je aan te melden via papgatvurpapgat@gmail.com met je naam (en naam van je evt. begeleider), adres, mailadres en telefoonnummer.

“Papgat vur Papgat was een groot succes. Nogmaals dank aan iedereen die een bijdrage, in welke vorm dan ook, heeft geleverd aan dit mooie spektakel en we wensen iedereen die we vanuit de opbrengst iets hebben kunnen geven veel plezier met hun cadeau”, zegt de organisatie tot slot.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding