Een actiemoment.
Een actiemoment. Foto: Wil van der Linden.

Treffen wordt spectaculaire 4-4

Sint-Oedenrode - In een spectaculair duel, met veel doelpunten voor beide teams, eindigde de wedstrijd Boskant – WEC in een 4-4 gelijkspel. De natte koele herfstdag bracht niet heel veel warmte, maar het voetbalspektakel maakte bij de toeschouwers veel energie los! Zelfs pupil van de wedstrijd, jeugdspeler Siem van der Aa, gaf te kennen dat hij het geen moment koud had gehad tijdens de wedstrijd.

Na 12 minuten al kwam Boskant op een 1-0 voorsprong. Na balbezit gaf Aimé Opheij WEC doelman Jasper van Oss met een strakke schuiver het nakijken. De vreugde aan Boskant zijde was maar kort. Binnen 2 minuten stond het alweer gelijk. Voorhoedespeler Stef Verhoeven liep de achterhoede van de thuisclub er tot aan de achterlijn uit en zag zijn “pass op maat” via de schuiver van middenvelder Lukas Verbruggen in het Boskant doel verdwijnen: 1-1. De thuisclub gaf meteen weer gas. De vrije trap die acht minuten later door Rens van de Wijdeven snoeihard richting doel werd geschoten leverde, mede doordat de bal onderweg nog van richting veranderde, opnieuw een doelpunt op: 2-1. Een paar tellen later kreeg Boskant opnieuw een kans. Na een overtreding binnen de 16 ging de bal op de stip. Aimé Opheij schoot de bal langs doelman van Oss waardoor Boskant op 3-1 kwam. Helaas bleekt ook deze score maar enkele minuten zichtbaar op het scorebord. Een vrije trap, vanaf afstand het doelgebied van Boskant ‘ingepompt”, werd enigszins verrassend door Luuk van de Vorstenbosch voorbij doelman Frank Thijssen gekopt: 3-2. Drie minuten later, we schrijven de 30e minuut, werd de voorzet van Stef Verhoeven door een attente Danny Verbakel binnengetikt: 3-3. Tien minuten later kwamen de bezoekers zelf op voorsprong. Na een afgeslagen aanval van de bezoekers kreeg uitblinker Danny Verbakel de bal voor de voeten. Z’n lob, over de nog voor het doel staande Boskant doelman was “puntje precies” en verdween via onderkant lat in het Boskant doel. Tussenstand 3-4; tijd voor de thee! Met veel inzet ging de thuisclub na rust op zoek naar minimaal de gelijkmaker. WEC hielp een klein beetje. Een foutieve breedte pass kwam in de voeten bij Aimé Opheij, die vrij voor doelman van Oss opdook, hem passeerde en met z’n derde treffer deze middag het karwei vakkundig afmaakte: 4-4! Er werd niet meer gescoord, maar het bleef na rust een spannende wedstrijd. Boskant putte moed uit de aansluitingstreffer. Met veel inzet lukte het om wat meer richting het WEC doel te voetballen. De beste kans voor een nieuwe voorsprong kreeg Boskant toen Stijn van den Biggelaar vrij opdook voor het WEC doel. Met een mooie actie wist doelman van Oss de bal uit het doel te werken. Aan de nadere kant was er in de 85e minuut een goede mogelijkheid voor de bezoekers. Maar ook daar leverde het geen doelpunt op door een prima redding van Boskant doelman Thijssen.