Een actiefoto uit de wedstrijd.
Een actiefoto uit de wedstrijd. Foto:

Irene duidelijk te sterk voor Boskant

Boskant - Boskant draait een moeizame competitie in de 4e klasse G. Er werd tot wedstrijddag zes nog geen enkele wedstrijd gewonnen waardoor het team de onderste plek bezet. Elke wedstrijd is opnieuw weer een flinke klus om daar wat verandering in aan te brengen. Irene uit stond afgelopen zondag op het programma. Zou het dan toch een keer ……….?

Boskant startte goed. De eerste aanvallen gingen richting Irene doel, maar leverden nauwelijks gevaar op. De thuisclub bleek daar anders mee om de gaan. Na een snelle aanval in de 22e minuut tekende Gijs Voets voor de openingstreffer. Zijn inzet was weliswaar niet erg hard, maar wel zuiver in de uiterste hoek zodat doelman Frank Thijssen kansloos was. En de tweede aanval, drie minuten later, leverde opnieuw een doelpunt op voor de thuisclub. De kopbal van Rody van Gaal eindigde in eerste instantie op de lat, maar kon in 2e instantie door hem worden binnen getikt: 2-0. Werk aan de winkel voor Boskant! Veel inzet, maar niet echt scoringsmogelijkheden tot aan de theepauze. Ook voor de thuisclub niet.
De eerste de beste aanval na rust zorgde voor de beslissing. Na een voorzet van Jorick de Vos kopte Rody van Gaal in de 46e minuut z’n tweede treffer tegen de touwen: 3-0. Boskant leek ondanks deze tegenvaller even op te krabbelen. Maar Irene doelman Jorn van Kessel wilde niet meewerken. Tot drie keer toe wist hij een goede inzet van Boskant uit het doel te tikken. Dan maar aan de andere kant moet Rody van Gaal gedacht hebben bij een aanval van de thuisclub. Z’n kopbal, in de 58e minuut, verdween onhoudbaar voor Frank, in de bovenhoek: 4-0.
Dat het door een intikker van Arjen Elissen bij een scrimmage uiteindelijk nog 5-0 werd, doet aan de uitslag verder niet veel af, maar geeft duidelijk aan dat Boskant kansloos was. Zondag opnieuw een kans. Boskant speelt dan thuis tegen het Eindhovense Tongelre 1.