Vorige week won Boskant ook al

Boskant boekt tweede opeenvolgende zege

Boskant heeft ook de tweede competitiewedstrijd, uit tegen het Udense FC De Rakt, in winst om weten te zetten. Het eerste half uur ging de wedstrijd gelijk op, maar daarna bleek Boskant duidelijk een maatje te groot voor de gastheren.

Boskant opende sterk. Binnen de minuut moest FC De Rakt doelman Eric Huigen al een uiterste krachtsinspanning verrichten om de harde inzet van Roy van der Linden uit z'n doel te houden. De eerstvolgende aanval van de thuisclub, één minuut later, was er een van hetzelfde kaliber. Boskant doelman Tom van der Heijden moest vol aan de bak op een snoeihard schot van Rob Claassen. De toon was gezet.  Vanzelfsprekend was er in de periode daarna niet elke minuut sprake van een gevaarlijk moment voor een van beide doelen, maar er kwamen wel kansen, voor beide teams! In de 25e minuut leek de thuisclub een voorsprong te gaan nemen toen Tom van Rooij na een foutieve terugspeelbal vrij richting Boskant doel opstoomde. Na het passeren van de Boskant doelman had hij de bal voor het inschieten, maar de bal had net iets te weinig vaart zodat Rob van der Heijden op de doellijn namens Boskant een doelpunt kon voorkomen. Boskant was de schrik snel te boven, een minuutje later al was Roy van der Linden dicht bij de 0-1, maar doelman Huigen wist de inzet richting lange hoek tot corner te verwerken. In de 30e minuut kwam de voorsprong er toch. Na een corner werd de bal in eerste instantie door de FC Rakt verdediging weggewerkt tot voor de voeten van Maarten van der Linden, maar diens inzet zeilde fraai vanaf ruim 20 meter over een kansloze Eric Huigen net onder de lat tegen de touwen: 0-1.  Na een aantal goede mogelijkheden, waarbij de precisie bij het afwerken, ontbrak, verdubbelde Boskant net voor de theepauze de voorsprong. Na een goede actie van Maikel Merks volgde een pass die door Roy van der Linden attent werd binnengetikt 0-2.

Hoewel de thuisclub na rust wel op zoek ging naar de aansluitingstreffer en daarbij ook enkele kleine kansjes kreeg, bleek Boskant effectiever. In de 61e minuut tikte Maikel Merks, na een goed lopende aanval van Boskant, uit een voorzet van Roy van der Linden de 0-3 binnen en in de 82e minuut was opnieuw Maikel er als de kippen bij om een breed gelegde bal voorbij doelman Huigen te tikken: 0-4. Tussendoor, in de 70e minuut, was Dick Rooijendijk dicht bij de FC De Rakt openingstreffer, maar z'n vrije trap werd door Tom van der Heijden keurig uit de benedenhoek getikt. Heel even leek het er op dat het 0-5 zou worden, maar de harde knal van Maikel Merks, enkele minuten voor tijd, werd voortreffelijk door doelman Huigen uit het doel gewerkt.

Een uitstekend resultaat voor Boskant, zes punten uit twee wedstrijden. Zaak om nu met beide benen op de grond te blijven, want a.s. zondag wacht WHV, een nieuwe tegenstander!