Een actiemoment uit de wedstrijd RPC - Nijnsel.

SV Olland en Rhode/VSB pakken uit, Nijnsel en Boskant verliezen

Sint-Oedenrode – Het regende dit weekend, ook doelpunten. Veel voor, maar ook wat tegen. De uitslagen van de Rooise ploegen waren vrij divers. Rhode en SV Olland wonnen met 5-0, maar Nijnsel en Boskant verloren.

Boskant in tweede helft overlopen
Na 45 minuten voetbal leek er voor Boskant nog niet veel aan de hand. De wedstrijd ging gelijk op. Beide teams hadden een goede kans om de score te openen, maar zowel bij Boskant (Frank Thijssen) als bij de thuisclub (Jonas Florusse), wisten hun doel “schoon” te houden.
Na rust nam de thuisclub na een kleine 10 minuten het initiatief. Bij een uitval over rechts werd de strakke voorzet van de snelle Jelle Suppers “in één tijd” snoeihard in de uiterste benedenhoek geschoten, waarmee hij de 1-0 op het scorebord bracht. Boskant probeerde wat terug te doen, maar naast enkele “bijna-kansen” leverde dat niets op.
In de 70e minuut was het duo Emiel van den Elsen en Stijn van den Biggelaar er het dichtst bij. De kopbal van Emiel kon door Stijn worden verlengd, maar kreeg net niet de juiste richting mee en ging maar net over. In de 36e minuut gooide Jeroen Zegers namens de thuisclub de wedstrijd op slot. Na een dribbel vanaf de linker zijkant liet hij doelman Frank Thijssen met een schuiver in de uiterste hoek kansloos: 2-0. Het slotoffensief wat Boskant er uit wist te persen leverde niets op. Door de ruimte die er voor de thuisploeg ontstond, leverde dat in de allerlaatste minuut zelfs nog een 3e doelpunt op voor de thuisploeg op; een 3-0 nederlaag voor Boskant dus.

Nijnsel weert zich kranig
Maar dat levert niet altijd wedstrijdpunten op. Begin vorig seizoen bracht het blessurespook een bezoek aan sportpark Den Eimert. Ze ontvingen haar met alle egards, achteraf bezien misschien wel met te veel. Want zij is sindsdien niet meer vertrokken….. Op naar kampioenskandidaat RPC in het Eindhovense Stratum. Twee jaar geleden deed Nijnsel dat ook. De gastheren stonden toen onder leiding van Nijnselaar Ruud van der Rijt en konden bij winst de kampioensvaan hijsen. En dat geschiedde ook. De secretaris denkt nog steeds met plezier maar ook met enige hoofdpijnflarden aan het kampioensfeest waar….. Nijnsel de scepter zwaaide. ‘Die kleine broer van onze trainer stond op het biljart te dansen.’ Net of ons dat vreemd voorkwam. Niet dus. ‘Ik heb onze kantine nog nooit zo laat gesloten en Ruud nog een beetje naar de uitgang van het sportpark begeleid. Geweldige gozer aan wie we nog steeds met plezier terugdenken.’
De thuisclub nam al snel het initiatief, makkelijk combinerend. Maar de geelblauwe verdediging stond pal, vaak met wat hangen en wurgen, maar het was even niet anders. En dan loeren op de counter. En met succes! In de veertiende minuut een uitbraak, een strakke pass en Rick van der Vleuten schoof de bal koelbloedig in de hoek; 0-1. En daarmee haalden de gasten ook de thee.
Na de pauze eenzelfde spelbeeld, RPC zette veel druk en ging gretig op zoek naar de voor hen noodzakelijke en begeerde gelijkmaker. Die viel in de 56e minuut. Een Nijnselse verdediger werd met een klein zetje uit balans gebracht, geen fluitsignaal en de bal verdween achter de opnieuw betrouwbare doelman Dortmans die het behoorlijk druk had en dat ook nog eens met een paar gekneusde vingers. Hij houdt de naar zijn debuut hunkerende Pinda naar het schijnt voorlopig nog even op de bank. Tien minuten later een strakke kopbal die de bejubelde voorsprong voor de thuisploeg opleverde, niet onverdiend. In de 72e minuut stormde ‘Zut’ zoals hij alleen dat kan op links en liet iedereen zijn Dontese hielen zien. Had een doelpunt verdiend maar de afwerking schoot te kort. En dus werd er door een hard werkend Nijnsel nog steeds gejaagd op de gelijkmaker. Tot de 90e minuut toen Gakpo, ‘de broer van’ die het nog steeds moeilijk heeft in Liverpool, met een fraaie stift de beslissende 3-1 aantekende. Moegestreden en met opgeheven hoofd verliet Nijnsel de Stratumse arena.
Komende zondag is er geen programma, maar de zondag erna staat er al meteen een belangrijke wedstrijd op het menu, Nijnsel tegen DBS. De bezoekers staan nog steeds op nul punten en zullen daar een keer van af willen. En Nijnsel wil graag het zoet van de eerste overwinning proeven en zodoende haar puntentotaal naar vier tillen. Het is dan tevens een Themamiddag, Halloween, op de kaart gezet door korfbal Nijnsel.

Rhode/VSB wint met 5 – 0
Rhode begon de derde competitiewedstrijd met 0 punten en met geen enkel gescoord doelpunt. De hoop was gevestigd op deze wedstrijd waarin eindelijk punten gepakt moesten worden om niet van een dramatische start te hoeven spreken.
De mannen van trainer Theo van Lieshout hadden die boodschap goed begrepen en speelden, zeker in de tweede helft, een uitstekende wedstrijd met fraai aanvallend voetbal en prachtige doelpunten. In de eerste helft had Rhode al wel het betere spel, kreeg ook kansen via Simon van de Wetering, maar tot tweemaal toe verrichtte de keeper fraaie reddingen. Prinses Irene creëerde weinig, kreeg wel de eerste kans van de wedstrijd. In de tiende minuut ging een kopbal rakelings langs en in de zesentwintigste minuut redde de lat tot tweemaal toe Rhode voor een achterstand. In de drieënveertigste minuut kwam Rhode op voorsprong. Simon van de wetering werd gevloerd in het strafschopgebied. Geert Oerlemans benutte feilloos de strafschop. Hiermee werd de ruststand van 1 - 0 bereikt.
Rhode begon sterk aan de tweede helft en besliste de wedstrijd in vijf minuten. In de 47e minuut scoorde Mark van der Zanden met een fraai schot de 2 - 0, na goed voorbereidend werk van de sterk spelende Jesse van den Oever. Vijf minuten later stond 3 - 0 op het scorebord door een doelpunt van Tijn Vorstenbosch, die een mooie aanval knap afrondde. Vanaf dat moment was Rhode heer en meester op het veld, combineerde makkelijk en scoorde nog twee fraaie treffers. Mark van de Zanden scoorde 4 - 0 en Jesse van den Oever bekroonde zijn sterke wedstrijd met een prachtig doelpunt in de eenentachtigste minuut. In feite controleerde Rhode de gehele tweede helft waarin middenvelder Chiel van den Biggelaar een ijzersterke wedstrijd speelde en waarin invaller-doelman Joost Wijgergangs nauwelijks in actie hoefde te komen. De wedstrijd werd geleid door de ervaren, goed fluitende scheidsrechter Henk Heuts uit Echt die na afloop zei dat hij had genoten van twee sportieve teams en dat het vooral voor de Rhode-toeschouwers genieten was van een aantrekkelijke wedstrijd.

SV Olland geniet even aan lijstaanvoerder zijn
Voor de aanvang van de competitie niet verwacht en ook aan het einde zal Sv Olland 1 daar waarschijnlijk niet staan, maar voor nu is het even genieten van het feit dat Olland al vier wedstrijden ongeslagen is. Bovendien is de club lijstaanvoerder, die punten zijn alvast binnen. En er is geen één punt van gestolen. Ook tegen WHV begon Sv Olland sterk aan de wedstrijd. Met veel snelheid en druk op de bal wist het WHV op hun eigen helft te houden en probeerde Olland er voetballend doorheen te komen. Er waren al diverse mooie combinaties te zien geweest alvorens het eerste doelpunt viel. Martijn Merks was uit de rug van zijn directe tegenstander gelopen en kreeg een pass op maat mee van Rob van der Heijden. Martijn trok naar de achterlijn en gaf een prima voorzet op de inkomende Harm van Oorschot, een teentje van een WHV verdediger voorkwam dat maar de mee opgekomen Wouter van Rooij knalde de terugspringende bal hoog en hard in het doel. Twee minuten later was het opnieuw raak. Nu was het Martijn van Rooij die een uitstekende steekpass gaf en daarmee voor Harm van Oorschot een vrije doortocht creëerde die met veel overtuiging de bal in de lange hoek knalde. Olland bleef aanvallend spelen en was vooral het eerste half uur uitstekend op dreef met mooie aanvallen en ook met veel felheid en snelheid. De kans die als gevolg hiervan ontstond in de 30e minuut had een beter lot verdiend. Rob van der Heijden zette al combinerend een aanval op van achteruit en wist Harm van Oorschot met een steekbal vrij voor de keeper te zetten. Harm haalde hard uit maar raakte helaas de paal. Jammer, want het was een prachtige aanval over veel schijven. Toch werd het voor rust nog gescoord toen een WHV verdediger de bal probeerde binnen te houden maar daardoor Stefan Erven de bal schonk die vanaf de zijlijn een afgemeten voorzet gaf op Remco Voets die hier wel raad mee wist en de 3-0 aantekende. Na rust eenzelfde spelbeeld waarbij Olland het wel wat rustiger aandeed maar wel de felheid bleef behouden. Onder leiding van de twee ervaren rotten Rob en Carlo, speelde Olland de wedstrijd gedegen uit en kon Remco Voets zijn prima wedstrijd bekronen met een tweede goal en wist ook Stefan Erven zijn doelpunt mee te pikken door de pass van de opkomende Sebastian van Kessel uitstekende aan te nemen, weg te draaien van zijn tegenstander en beheerst het hoekje opzocht. Hierna kwamen er nog wel kansen voor een hogere score maar lieten de mannen het met een 5-0 overwinning en kon er even genoten worden van het lijstaanvoerder zijn. Over twee weken wacht NLC’03 en zullen we weer bij de les moeten zijn.