Boskant speelde gelijk tegen Schadewijk

Opnieuw winst voor Olland en Rhode VR1, Boskant, Nijnsel en Rhode laten punten liggen

Sint-Oedenrode - Wekelijks stappen de Rooise voetballers het veld op om drie punten binnen te slepen. Rhode VR1 wint wederom met ruime cijfers, Olland was strijdlustig en sleepte drie punten binnen na een spannende wedstrijd. Nijnsel en Boskant delen de punten met hun tegenstander en Avanti’31 blijkt te sterk voor Rhode.

Rhode VR1 wint wederom met ruime cijfers

Rhode VR1 is bezig met een fijne reeks. Dinsdag werd een oefenwedstrijd tegen vijfdeklasser Wilhelmina gewonnen met 6-0 en ook zondag wint het eerste dameselftal van Rhode met ruime cijfers van Berghem Sport VR2. Het scorebord toonde aan het einde van de wedstrijd 9-1.

Voorafgaande aan de wedstrijd zetten de aanvoersters van beide teams de scheidsrechter in het zonnetje in het kader van de Week van de Scheidsrechter. Zoals de laatste wedstrijden speelt de wedstrijd voornamelijk af op de helft van de tegenstander. Ondanks dat Berghem Sport meer weerstand bood dan eerdere tegenstanders, waren de kansen voor de thuisploeg. Berghem Sport creërde enkele kansen, maar door sterk verdedigingswerk van Suus van Gastel en Lieva Jansen bleven deze kansen beperkt. Na 25 minuten spelen werd de score geopend door Lieke Dobbelsteen. Bijna meteen na de aftrap werd de score verdubbeld door Nikki Pennings. Een fout van Rhode-keepster Nienke Habraken werd direct afgestraft met een doelpunt van de Berghemse spits. Vlak voor rust kon de uitploeg nog gelijk maken, maar dit schot wist Nienke Habraken wel te keren. Ruststand 2-1.

De tweede helft toonde hetzelfde beeld, alleen was Rhode VR1 effectiever dan de 45 minuten daarvoor. Robin van den Boogaard tekende voor de 3-1 en daarna liep de score in rap tempo omhoog. Vanuit het middenveld werd de Rooise aanval keer op keer in stelling gebracht door Linde van den Biggelaar en Susan Tops. Ook links- en rechtshalf Inge van Heertum en Lieke Dobbelsteen zorgden voor veel gevaar vanaf de flanken. In de 55e minuut weet Nikki Pennigs haar tweede en de vierde voor Rhode te maken. Susan Tops zorgde niet veel later met een krachtig schot voor de 5-1. Na ruim een uur spelen wordt de bal op de stip gelegd door een overtreding in het 16-metergebied van Berghem Sport. Robin van den Boogaard benut de kans om de score op te laten lopen. Direct na de aftrap blijkt Rhode VR1 wederom te sterk voor Berghem, Wencke Verhelst verrast de verdediging en keepster en zorgt voor de 7-1. De score wordt uiteindelijk besloten door mooie doelpunten van Fee Vervoort en Inge van Heertum. Eindstand 9-1.

Na twee speelrondes staat Rhode VR1 momenteel bovenaan met een doelsaldo van 20. Zij delen de eerste plek met SVTOP VR1, Nooit Gedacht VR3 en FC de Rakt-VCO VR1. Aanstaande zondag heeft Rhode VR1 een rustdag, 22 oktober spelen zij om 12:00 uur thuis SV TOP VR1.

Rhode verliest van Avanti

De Rhode-spelers legden duidelijk meer energie in hun spel dan een week eerder. Rhode kon evenwel de bal niet lang in bezit houden. Waarschijnlijk speelde het stroeve en soms hobbelige natuurgrasveld hier een rol in. Gevolg was dat Rhode vaak voor de lange bal koos. Voor Avanti’31 gold min of meer hetzelfde.

Geert Oerlemans kwam in de negentiende minuut wel bijna tot scoren. Zijn kopbal op een voorzet van Sander Pittens werd door de keeper tot corner verwerkt. Enkele minuten later kreeg Avanti’31 een soortgelijke kans, maar die kopbal ging over het doel. In minuut 39 kreeg Mark van der Zanden een ogenschijnlijk niet te missen kans, helaas miste hij de bal waardoor in de rust nog steeds 0-0 op het scorebord stond. De tweede helft speelde zich vooral op de helft van Rhode af. In de 61e minuut moest Rhode-doelman Paul van Heesch ver uit zijn doel komen om een diepe bal van Avanti’31 te onderscheppen. In een poging de bal weg te trappen raakte hij onfortuinlijk een opstormende Avanti-aanvaller. Een rode kaart was het gevolg. Avanti’31 begon vanaf toen steeds meer aan te dringen. In minuut 70 leek dat succes te hebben, maar de doelpoging van een op rechts doorgebroken aanvaller ging net voorlangs.

Vijf minuten later was het wel raak. Vanuit een aanval over rechts werd de bal teruggetrokken naar de 16-meterlijn en vanaf daar schoof Roel Kappen de bal onberispelijk in de onderhoek: 1-0. Rhode ging in het laatste kwartier op jacht naar de gelijkmaker. In de blessuretijd had die ook zeker kunnen vallen. Eerst kreeg Rhode een vrije trap op 20 meter van het doel, maar Bas van Kuringen kon dit keer geen venijn in zijn schot leggen. Diezelfde Bas gaf even later een voorzet op Roel Smeets. Die zag zijn inzet tegen de lat gaan en ook de rebound ging tot twee keer toe miraculeus niét in het doel.

Daarmee werd de eindstand 1-0 en moet Rhode nu volgende week thuis tegen Prinses Irene zijn eerste punten gaan pakken.

Nijnsel doet zichzelf tekort

Je leest wel eens; ‘vooraf hadden we voor een gelijkspel getekend.’ Dat was nu ook het geval. Nijnsel speelde een prima wedstrijd tegen het bij elkaar gekochte PSV Amateurs maar moest na een 3-1 voorsprong in de laatste minuten toch een gelijkspel slikken. Op Den Eimert waren dus de PSV Amateurs op bezoek, niet te verwarren met de eredivisieploeg die momenteel best aardig presteert tegen ploegen uit het rechterrijtje. Over de optredens in Europa zullen we het dan maar even niet hebben.

In de achtste minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Een voorzet werd niet goed verwerkt door de Nijnselse verdediging en met enig geluk verscheen er een achterstand op het scorebord. Na een klein halfuur werd er hands gemaakt in de vijandelijke zestien en dan gaat de bal meestal op de stip, ook in dit geval. Stefan Hulsen zette zich achter de bal en tekende gedecideerd de gelijkmaker aan. Een kleine tien minuten na de rust nam Hulsen een corner die op het hoofd van Stef Witlox belandde. En dan kun je er gif op innemen dat ie knalhard op doel gaat. En vaak succesvol, ook nu liet hij de keeper kansloos en zette de thuisploeg op voorsprong, 2-1. Nijnsel was gretiger en wilde na de deceptie van vorige week de bakens verzetten. Tien minuten later veerde het talrijk opgekomen publiek opnieuw op. Stefan Hulsen toonde zijn groeiende vorm en met een listig lobje verschalkte hij de PSV-doelman; 3-1. Daar lieten het de gastheren niet bij want ze bleven het PSV-doel bestoken. Paar minuten voor tijd een vrije trap voor PSV die de spanning nog even terug leek te brengen; 2-3. Net voor tijd, diep in blessuretijd ging het alsnog fout. De overigens prima leidende scheids beging hier zijn enige maar ook redelijk fatale fout; een duel verdiende volgens vriend en vijand een vrijetrap voor Nijnsel maar de leidsman besloot anders; de bal ging naar de bezoekers. De kopbal leverde een zeer zure maar even onverdiende gelijkmaker op. Wat een deceptie. Nijnsel verliet diep teleurgesteld het veld. Prima gespeeld, veel inzet maar de verdiende beloning bleef echter uit. Zo hard kan voetbal zijn.

Komende zondag naar het sterke RPC uit Eindhoven, afgelopen seizoen gedegradeerd maar dit seizoen kampioenskandidaat. Maar met dezelfde inzet van vandaag en het vertoonde spel hoeft Nijnsel zeker niet te wanhopen.

SV Olland wint spannende wedstrijd

Wat maakte SV Olland het zichzelf afgelopen zondag onnodig moeilijk. Vanaf de start stonden de Olland in de juiste positie om de bal betrekkelijk eenvoudig rond te spelen. Odiliapeel probeerde het op eigen terrein lastig te maken, maar misten het vernuft aan hun zijde.

Er waren volop kansen voor de Ollandse ploeg. Carlo Siemons zag in de twintigste minuut de ruimte bij Martijn Merks en deze laatste speelde bal al sprintend naar voren. Uiteindelijk wist hij een goed ingelopen Harm van Oirschot te bereiken. Harm schoot met veel precisie op doel, maar zag zijn schot net naast het doel gaan. Even later was het Remco Voets die met een prachtige pass Stefan Erven voor het doel uit kon laten komen. Helaas volgde geen goal.. Wanneer je voorin niet tot scoren komt, lukt dit bij de tegenstander vaak al bij het eerste moment voor goal. Door in 37e min teveel ruimte weg te geven en ongelukkig doorkoppen richting goal, wist Odiliapeel op 1-0 voorsprong te komen. In de tweede helft was het wederom SV Olland die het spel probeerde te domineren. Al wist Odiliapeel ook vaker voor spanning te zorgen. Wout van Rooij legde de bal prachtig voor en helaas kon Harm niet snel genoeg van zijn tegenstander wegdraaien om een schot uit te halen. De gelijkmaker kwam uiteindelijk in de 55e min toen Robert Erven daadkrachtig de bal opeiste en met zijn voorzet Harm van Oirschot perfect bediende. Harms schot was van dichtbij onhoudbaar voor de goed keepende doelman van Odiliapeel. 1-1! Vervolgens was het keihard werken voor SV Olland waarbij Sebastian van Kessel liet zien sterk te kunnen verdedigen. De collectieve strijd die Olland op de mat legde, zorgde uiteindelijk in de eindstand in de 78e min. Na een een-tweetje tussen Stan de Beer en Stefan Erven wisten Wout van Rooij en Harm van Oirschot mooi mee te lopen. Wederom was het Harm die scoorde. De slotfase was spannend, want Odiliapeel wilde niet zomaar instemmen met een verlies.

Eindstand 1-2 voor SV Olland.

Boskant en FC Schadewijk in evenwicht

“FC Schadewijk had voor rust het betere van het spel, maar het was vooral een schaakspel”, aldus trainer Quekel van FC Schadewijk. Beide teams kregen wel enkele mogelijkheden om de score te openen, maar mede door goed keeperswerk bleven doelpunten uit. De beste kans voor rust was voor Stan van Rooij namens de bezoekers. In de 42e minuut had Schadewijk voor rust nog op voorsprong kunnen komen, maar treuzelen gaf de Boskant verdediging ruimte om een doelpunt te voorkomen.

Boskant ging na rust iets meer met de punt naar voren spelen en dit resulteerde al snel (49e minuut) in een goede kans voor de mee opgekomen Yannick Opheij. Z’n diagonale schuiver had wel veel snelheid, maar miste net de juiste richting. Drie minuten later kwam Boskant op voorsprong. Bij een aanval van Boskant kwam de bal voor de voeten van Glenn van der Heijden die met een verwoestende uithaal doelman Nicky Boeijen kansloos liet:1-0. FC Schadewijk ging op zoek naar de gelijkmaker waardoor Boskant ook meer ruimte kreeg. Er waren kansen voor Boskant om de 2-0 te maken, maar deze werden niet benut. Aan de andere kant viel de gelijkmaker. In de 80e minuut kon de bal na een vrije trap niet voldoende worden weggewerkt, waarna Jordy van der Linden de 1-1 aantekende. Beide teams gingen in de korte tijd die restte nog op zoek naar het winnende doelpunt, maar gescoord werd er echter niet meer.

Op het hoofdveld wonnen de dames  van Rhode VR1 met 9-1.