Een wedstrijdbeeld van afgelopen seizoen.

Boskant wint ook tweede bekerwedstrijd

Boskant - VV Boskant heeft afgelopen zondag ook zijn tweede bekerwedstrijd gewonnen door met 3 - 2 te winnen van Boerdonk.

Nadat Luuk de Beer in de tiende minuut keihard op de paal schoot was het in de dertiende minuut wel raak. Na dertien minuten bracht Rens van de Wijdeven met een prachtige halve omhaal de 1 - 0 op het scorebord. Het was een doelpunt om in te lijsten vonden de Boskant supporters.
De 2 - 0 kwam in de negentiende minuut van de voet van Emiel van de Elsen. Rens van de Wijdeven gaf de bal over de centrale verdedigers, waar Emiel de keeper verschalkte met een stift. Na twintig minuten spelen dacht iedereen dat het een makkelijke middag ging worden voor Boskant, maar het spel werd al snel minder. Misschien kwam het door de warmte, maar daar zou de tegenstander toch ook last van moeten hebben. Na een half uur spelen was er een steekbal van Boerdonk die in het strafschopgebied belandde. De spits van Boerdonk wist daar wel raad mee en schoot de bal binnen.
Nog voor rust kwam Boerdonk langszij. De gevaarlijkste speler van Boerdonk die als linksbuiten stond geposteerd werd volgens de goed leidende zeventienjarige scheidsrechter net over de rand van de zestien neergelegd en een penalty was het gevolg. De penaltykiller van Boerkant gaf keeper Frank Thijssen geen enkele kans. Na rust veranderde het spelbeeld. Boerdonk was in de tweede helft zeker niet minder dan Boskant. Keeper Frank Thijssen moest met een geweldige redding de bal uit de bovenhoek tikken anders had Boskant tegen een achterstand aan moeten kijken.
Boskant werd wel gevaarlijker voorin door het inbrengen van spits Maikel Merks die zelfs een vermeend buitenspeldoelpunt afgekeurd zag worden, doordat de scheidsrechter het vlagsignaal van de grensrechter overnam.
Toch won Boskant door enig fortuin. Een terugspeelbal in de 77e minuut van een Boerdonkse verdediger gleed door de handen van de keeper en Boskant won de wedstrijd. De meeste kansen waren wel voor Boskant maar Boerdonk was een tegenstander waar de weerstand wat groter van was dan de vorige tegenstander WHV. Al bij al een erg matige wedstrijd van Boskant zijde. In de volgende wedstrijden zullen de tegenstanders van een ander niveau zijn en zal Boskant goed voor de dag moeten komen willen ze deze wedstrijden goed afsluiten. Donderdag Boskant 1 - Juliana Mill 1 (oefenwedstrijd), DVG 2 - Boskant 2 (Bekerwedstrijd). Zondag: Boskant 1 - Irene 1 (Bekerwedstrijd).