Een wedstrijdsituatie tegen DVS
Een wedstrijdsituatie tegen DVS Foto: Wil van der Linden

Boskant in eigen huis afgetroefd door DVS

Boskant - Het is vv Boskant niet gelukt om de thuiswedstrijd tegen DVS in winst om te zetten. Boskant kwam halverwege de 1e helft wel op voorsprong, maar door twee doelpunten in de eerste helft ging DVS met een 1-2 voorsprong de theepauze in. Al snel in de 2e helft kwamen de bezoekers op 1-3 waarna de wedstrijd eigenlijk al in het slot ging.

Al na 5 minuten moest Boskant doelman Frank Thijssen, vol aan de bak bij een snoeiharde pegel van Dirk Schellekens. In de 13e minuut was Boskant aan de beurt. Een afstandsschot van Mark van der Heijden zag er wel dreigend uit, maar verdween uiteindelijk een half metertje over de lat. In de 22e minuut kwam Boskant op voorsprong. Na een scrimmage voor het DVS doel was Mark het meest attent. Van korte afstand verschalkte hij DVS doelman Job Linsen: 1-0. Tien minuten later was de wedstrijd weer in evenwicht. Met een individuele actie maakte Shane Lawlor zich goed vrij en met z’n linker in de uiterste benedenhoek ook doelman Thijssen: 1-1. Twee minuten later kreeg Boskant een goede mogelijkheid om opnieuw op voorsprong te komen, maar bij een scrimmage voor het DVS doel kon tot drie keer toe niet het beslissende tikje worden gegeven. Net voor de theepauze kwam DVS op voorsprong. Na een diepe bal kon Wester vrij door en gaf met z’n breed gelegde bal teamgenoot Jasper Jacobs een niet te missen kans: 1-2.
Na rust verwachte het thuispubliek een sterk aanvallend Boskant. Maar het liep anders. Vrij snel in de 2e helft gooide DVS de wedstrijd op slot door een prachtige vrije trap van Lawlor: 1-3. Een tegenvaller voor de thuisclub. Boskant probeerde nog wel, maar kon niet echt een vuist maken. DVS vond het prima en wist met de 1-3 stand de punten mee naar Aalst te nemen. Aanstaande zondag moet Boskant op bezoek bij Acht. Samen met Avesteyn koploper in deze klasse. Opnieuw een pittig duel dus.