Rhode in blessuretijd nog naar een gelijkspel

Sint-Oedenrode - Schijndel leek net als in de eerste ontmoeting weer met een 2-1 overwinning aan de haal te gaan, maar in de blessuretijd kon Rhode alsnog een puntje pakken. Bovenin waren 3 onderlinge duels en Best Vooruit en Oirschot deden goede zaken en staan weer nummer 1 en 2. Onderin ook 3 onderlinge duels. De ploegen uit Waalwijk deden het slecht, beiden verloren. Schijndel pakte 1 puntje, maar dat was niet voldoende om de direct degradatie te ontlopen, omdat Erp won.

Rhode had een perfecte start. Al na 3 minuten kwam het op voorsprong. Een vrije trap op het middenveld werd door Paul Smeets hoog ingezet en Koen vd Zanden kopte de bal in de hoek, 1-0. Rhode had toen een goede fase, met kansen voor o.a. Tom Willems, Simon vd Wetering, Koen vd Zanden en Geert Oerlemans. Maar Rhode verzuimde om het verschil te maken. Schijndel kon dan ook iets terug doen. Op het middenveld kreeg de linkshalf veel te veel ruimte en hij kon ongehinderd spits Tommy van Schijndel in stelling brengen en die kopte raak 1-1.

Rhode begon weer goed aan de 2e helft, er was al direct een goede kans voor Koen vd Zanden, maar de keeper wist de bal te stoppen. Daarna nam Schijndel op basis van wilskracht de touwtjes in handen. In de 60e minuut kwamen zij dan ook op voorspong, uit een corner kopte Thomas-Jan van Raaij fraai binnen, 1-2. Rhode ging op jacht naar de gelijkmaker, er waren ook wel wat kansen, maar naarmate de tijd vorderde leek het toch met lege handen te blijven. Maar in blessuretijd viel de gelijkmaker toch. Van zo'n 20 meter werd de bal uit een vrije trap voor de goal gegooid, waar Roel Smeets de bal het beslissende laatste tikje gaf. Ook met het hoofd, dus dat was de 4e kopbal die doel trof.

A.s. zondag gaat Rhode op bezoek bij Erp dat zondag WSC met grote cijfers, 1-5, klopte. Door deze overwinning verkleinde Erp het verschil met de overige kandidaten voor de nacompetitie voor degradatie en zal er zondag natuurlijk alles aan gaan doen om deze goede lijn door te zetten. Rhode mag niet verliezen om ook niet in de gevarenzone te komen.