Rhode in slotfase onderuit tegen Achates

In de 90e minuut stond er nog een 2-1 stand op het bord, maar in de extra tijd wist Achates de achterstand van 2-1 toch nog om te buigen naar een overwinning van 2-3.

Rhode speelde een prima 1e helft. De eerste kans was nog wel voor Achates, maar in de 6e minuut raakte Rhode uit een vrije trap de lat. In de 11e minuut was het uit een strafschop wel raak. Bas van Kuringen werd onderuit gehaald en Sander Driessen voltrok het vonnis, 1-0.
Daarna waren er nog een paar fraaie aanvallen die uiteindelijk nog niets opleverden. Maar toch kon Rhode met 2-0 de rust in. In de 42e minuut kopte Hemke Voets uit een corner via de onderkant lat raak.
Rhode kon met vertrouwen aan de 2e helft beginnen. In de 52e minuut kreeg Simon vd Wetering nog een kans om verder uit te lopen, maar de keeper was attent en greep op tijd in. Langzamerhand werd ook we l duidelijk dat Achates zich nog niet gewonnen wilde geven. In de 57e minuut kwam het uit een vrije trap op 2-1. De lange spits werd gezocht en hij kopte de bal in de voeten van een medeaanvaller die simpel kon scoren. Achates leek wat meer inhoud te hebben en ging op zoek naar de gelijkmaker. Er kwamen ook wat kansen, maar ook Rhode had nog mogelijkheden, o.a. een fraai schot van Bas van Kuringen bracht de keeper van Achates flink in verlegenheid. In het laatste kwartier leek Rhode weer wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Maar in de slotminuten gebeurde er nog van alles. In de 88e kwam Achates op 2-2, maar deze treffer vond geen genade in de ogen van de scheidsrechter. De strijd leek toen gestreden, maar in de blessuretijd werd de wedstrijd nog helemaal op zijn kop gezet. Achates sloeg met snelle aanvallen over de vleugels nog tweemaal genadeloos toe en in een paar minuten tijd stond Rhode ineens met lege handen.
Dat betekent dat Rhode nu ineens weer naar onderen moet gaan kijken. Er staan nu 2 uitwedstrijden op het programma. Zondag tegen Boekel Sport dat bij Rhode een goede indruk maakte en goede resultaten met slechte afwisselt, de week daarna de inhaalwedstrijd tegen Herpinia. Voor meer nieuws zie www.rhode.nl