Nijnsel declasseert Valkenswaard

Sint-Oedenrode - Nijnsel ontving afgelopen zondag de ploeg uit de sigarenstad. Afgelopen seizoen zagen de bezoekers ternauwernood kans om via de nacompetitie degradatie af te wenden. Deze escape riep in de omgeving zoveel sympathie op dat meerdere getalenteerde spelers zich bij Valkenwaard aanmeldden.

In de beginfase was het met name aftasten en voorzichtig opereren. Niet direct een fase waarin de teams het talrijke publiek weten te pleasen. In de 17e minuut echter een vrije trap voor de thuisploeg op een kansrijke positie. Stefan Hulsen stelt zich achter de bal op en dan is er altijd een dreigende, perspectiefvolle situatie. En die theorie klopt nog steeds want met een prachtige krul in de winkel levert de verdiende 1-0 tussenstand op. De eerste aanval van de bezoekers levert echter al de gelijkmaker op: een goede voorzet wordt met het hoofd geschamperd door een aanvaller van de bezoekers en die zit: 1-1.
Na de professionele high tea met accenten van bloedverwarmende gember en abrikozen door de heer Verhoeven breekt de tweede helft aan. Nijnsel probeert de voorsprong uit te bouwen en tussen de 50e en 55e minuut zijn daar meerdere gelegenheden voor die echter niet worden verzilverd. In de 57e minuut een nieuwe vrije trap. Hulsen en Van der Pas scharen zich achter de bal en uiteindelijk haalt Stefan van der Hulsen opnieuw de trekker over: 2-1. De vijandelijke keeper kijkt ernaar en kan alleen maar de bal uit het net halen.
Daarna ontspint zich een aantrekkelijk schouwspel waarbij de bezoekers een gelijkspel of meer uit het vuur willen slepen waarbij Nijnsel loert via de geboden ruimte op de uitbouw van de stand. Uiteindelijk slagen beide ploegen niet in hun ambitie en blijft de 2-1 op het scorebord staan. Nijnsel maalt er niet om en schrijft opnieuw een zege en drie kostbare punten bij.
Komende zondag is het een vrij weekend. Nijnsel speelt aanstaande donderdag een oefenpot uit tegen tweedeklasser Erp, aanvang 19.30 uur.