Rhode wint van WSC uit Waalwijk

Sint-Oedenrode - Ook tegen de tweede ploeg uit Waalwijk, WSC, kon Rhode de volle winst pakken, de overwinning viel dit keer niet zo hoog uit als tegen Baardwijk, het werd 3-1. Rhode verloor de eerste twee wedstrijden tegen de nummers 1 en 2, maar in de laatste 3 wedstrijden werden toch 7 punten behaald en daarmee heeft het zich keurig in de middenmoot genesteld.

Rhode had weer een flitsend start, al in de 2e minuut schoot Paul Smeets de bal uit een corner net over en in de 5e minuut was het al raak. Daan van Dinten gaf net over de middellijn een verre voorzet op de penaltystip, en Geert Oerlemans was de keeper te snel af en kopte bal binnen, 1-0. Er kwamen nog wat kansen en WSC bood eigenlijk het eerste half uur weinig tegenstand. Maar Rhode liet toen de teugels wat vieren en WSC ging op zoek naar de gelijkmaker. Een corner leek te worden uitverdedigd, maar werd opnieuw voor de goa; gegooid en binnen gewerkt, 1-1.

In de 2e helft was het weer meteen raak voor Rhode. In de 46e minuut schoot Bas van Kuringen van wel zo'n kleine 30 meter afstand met een prachtig schot via onderkant lat de bal in de kruising, 2-1. Op zich voetbalde WSC niet eens zo slecht, het combineerde aardig, maar dit leverde allemaal nauwelijks kansen op. Rhode was wel gevaarlijk. Paul Smeets schoot net naast en Tom Willems kon een fraaie aanval niet doeltreffend afronden, zijn inzet ging net over. Maar in de 64e minuut was het wel raak. Het begon met een hakballetje van Koen vd Zanden, Bas van Kuringen pikte de bal op, speelde zijn tegenstander uit en legde de bal panklaar voor Geert Oerlemans die eenvoudig de 3-1 kon laten aantekenen. Via een mooie actie van Maikel Merks had Rhode nog een goede kans en die was er ook nog een voor WSC, maar Paul van Heesch stopte het schot. In de extra speeltijd waren er nog een drietal kansen voor Rhode, maar de 3-1 bleef op het scorebord staan.

A.s. zondag staat in 's-Hertogenbosch de wedstrijd Emplina op het programma. Emplina heeft een aardige ploeg komt ook uit de derde klas en heeft 1 puntje meer dan Rhode.