Rhode verliest derby tegen Schijndel

Sint-Oedenrode - Gezien de stand op de ranglijst was Rhode natuurlijk licht favoriet in de derby tegen Schijndel. Rhode maakte die status in de beginfase wel waar, maar zag in de 2e helft Schijndel goed terug komen en de achterstand om buigen naar een 2-1 overwinning.

Zoals gezegd begon Rhode goed aan de wedstrijd. Al in de 3e minuut was er een eerste kans toen een voorzet rakelings voorlangs ging. In de 11e minuut was het al wel raak. Het begon met een gevaarlijke voorzet van rechts die nog werd gestopt, maar niet kon worden uitverdedigd en uiteindelijk werd Tim Stewart in het 16 meter gebied onderuit gehaald. Rhode kreeg een strafschop en Daan van Dinten wist daar wel raad mee, 0-1. Rhode ging goed door en een tweede treffer leek een kwestie van tijd te zijn. Er waren o.a. twee schoten van Paul Smeets en een van Geert Oerlemans, maar de keeper hield zich staande, had vervolgens de bal vaak niet klemvast, maar Rhode kon daar niet van profiteren. Vervolgens waren er nog kansen voor Koen vd Zanden en Tim Stewart (kopbal), maar de 0-2 viel niet. Na een half uur verdween langzamerhand de scherpe bij Rhode. Schijndel kon daar niet profiteren.

Rhode had tijdens de rust de accu kennelijk niet opgeladen. Schijndel nam het initiatief, kansen leverde dit aanvankelijk nog niet op, maar het leek wachten op de gelijkmaker. En die viel dan ook al snel. Rhode verspeelde in de 48e minuut de bal op het middenveld, de linkerspits werd aangespeeld en zijn voorzet kon door de rechterspits simpel in de hoek worden geschoven. Rhode leek wakker geschud, zocht de aanval, en er kwamen ook wel een aantal kansen, maar die leverden niets op. En uiteindelijk kon toen Schijndel zelfs de overwinning gaan pakken. Het begon met een onnodige vrije trap op het middenveld, deze werd op de rand 16 meter neergelegd, waar de spits van Schijndel opdook en hem ongehinderd kon oppikken en afwerken, 2-1. In het laatste kwartier kreeg Rhode nog 2 goede kansen, maar de gelijkmaker bleef uit.

A.s. zondag is er een inhaalweekend. Rhode is dan vrij, maar voor de overige teams zijn er in totaal 8 wedstrijden gepland.