Verdiende winst Rhode op Prinses Irene

Sint-Oedenrode - Rhode won zondag dik verdiend van Prinses Irene en handhaaft daarmee in de middenmoot. De overwinning kwam goed uit, want onderin wonnen WSC, Baardwijk en Erp ook, zodat deze op afstand gehouden konden worden.

Rhode speelde zondag een stuk beter dan vorige week tegen Oirschot Vooruit. Er was meer beleving en ook de aansluiting tussen middenveld en voorhoede klopte veel beter. Op zich was het ook een aardige wedstrijd en de ploegen leken wel aan elkaar gewaagd. Het verschil was echter dat Rhode kansen creëerde en Pr. Irene niet of nauwelijks, natuurlijk was dat ook een verdienste van de verdediging van Rhode, die niks weggaf. Al in de 3e en 7e minuut kwamen de eerste kansjes voor Rhode en in de 9e minuut viel de openingstreffer al te noteren. Een voorzet van Tim Stewart werd gemist, Koen vd Zanden schoot de bal in, maar deze werd nog gestopt en opnieuw door dezelfde verdediger gemist, waardoor Koen een herkansing kreeg en voor 1-0 kon zorgen. Hierna kwamen er volop kansen op de 2-0, o.a. uit schoten van Roel en Paul Smeets uit corners en een kans voor Geert Oerlemans uit een voorzet van Bas van Kuringen. Het gevaar van Pr Irene kwam in feite alleen uit een paar voorzetten die verder niemand bereikte en in feite waren zij maar eenmaal echt gevaarlijk.

In de 2e helft ging Rhode op dezelfde manier door, er volgden weer een aantal goede aanvallen vanaf de vleugels. Koen vd Zanden raakte zelfs de paal. En een prima kans was er ook een voor Tim Stewart, die door Koen in stelling werd gebracht. Zijn schot kon echter nog met een reflex door de doelman gestopt worden. In de slotfase kwamen er 2 kansen voor Pr. Irene, de eerste werd wegens buitenspel afgefloten, de tweede werd uit een corner goed ingekopt, maar gelukkig ook goed gestopt. In de blessuretijd werd de strijd definitief beslist. Teun Latijnhouwers veroverde de bal, ging naar de achterlijn en schoof de bal in de voeten van Simon vd Wetering, die goed was meegekomen, en de hoek mocht uitkiezen.

Zondag Schijndel – Rhode
Voor zondag staat de derby tegen Schijndel op het programma. Bijna 50 jaar geleden waren zij één seizoen de tegenstander van Rhode, daarna nooit meer. Schijndel zit in een mindere periode, afgezakt van de hoofdklasse naar de 2e klas en ook dit seizoen heeft het de grootste moeite om de puntjes bij elkaar te sprokkelen.