Afbeelding

Presentaties vliegvissen en vermesting van water

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op 15 maart organiseert IVN Rooi presentaties met als thema Water. Er zijn twee sprekers met elk een eigen kijk op water. Lex Schregardus, IVN natuurgids, bespreekt welke gevolgen vermesting van water heeft op planten en dieren en welke oplossingen er zijn. Johan Minneboo is fervent vliegvisser en vertelt over de ins en outs van het vliegvissen.

Vermesting en waterkwaliteit
Een van de gevolgen van vermesting van oppervlaktewater ofwel eutrofiëring is algengroei. Dit belemmert de groei van waterplanten en kan leiden tot vissterfte. Wat zijn oorzaken en welke oplossingen zorgen voor verbetering van de waterkwaliteit?

Vliegvissen
Vliegvissen is vissen met een kunstvlieg, het aas. De aanbeet is elke keer weer een spannend moment; de adrenaline giert door het lichaam. Het kan een grote maar ook een kleine vis zijn. Ook het 'jagen' in de natuur, 1 op 1 met de vis die gespot is, is een spannende bezigheid. Behoedzaam sluipen langs de waterkant zowel in een stromende rivier of een mooie plas met de hoop op een goede vangst.

De presentaties vinden plaats op 15 maart bij de Handboogvereniging Sint-Antonius, Industrieweg 18 te Nijnsel. Aanvang om 20.00 uur en toegang is gratis. Zie voor het laatste nieuws www.ivnrooi.nl.