Afbeelding

Waterkwaliteit

Algemeen

Op woensdag 21 september houdt IVN afdeling Sint-Oedenrode een bijeenkomst met als thema waterkwaliteit.

Nederland is een waterland en water is een essentiële voorwaarde voor het bestaan van leven. Toch zijn er vele omstandigheden die de kwaliteit van ons water bedreigen. IVN afdeling Sint-Oedenrode heeft daarom een echte kenner uitgenodigd voor een presentatie over allerlei aspecten van waterkwaliteit en het beheer daarvan. Mike Lurling is werkzaam bij de leerstoelgroep Aquatische Ecologie en Waterkwaliteitsbeheer van de Wageningen Universiteit en tevens verbonden aan de vakgroep Aquatische Ecologie van het Nederlands Instituut voor Ecologie. Hij staat in Nederland vooral bekend als blauwalgdeskundige. Internationaal is hij één van de boegbeelden als het gaat om aanpak van vermestingproblematiek en overmatige blauwalgenbloei in oppervlaktewater. Als echte Rooienaar is hij zeer nauw betrokken bij de kwaliteit van het Rooise oppervlaktewater. Hij heeft ook hier veel onderzoek gedaan naar de waterkwaliteit.
In de lezing zal Mike ingaan op de belangrijkste waterkwaliteitsproblemen, met voorbeelden uit de directe omgeving, en zal hij aangeven hoe de oppervlaktewaterkwaliteit verbeterd kan worden. Interessant dus voor iedereen die geïnteresseerd is in de kwaliteit van ons water en zeker ook voor ieder die een poel of vijver bezit of oppervlaktewater beheert.

De bijeenkomst wordt gehouden in het gebouw van de Handboogvereniging in Nijnsel, Industrieweg 18. De lezing begint om 20:00 uur en duurt tot ca 22:00. Bijwonen is gratis voor leden van het IVN Rooi. Niet-leden betalen een eigen bijdrage van € 2. Voor meer informatie zie: www.ivnrooi.nl.