Olland en Rhode VR1 winnen, Nijnsel, Boskant en Rhode laten punten liggen

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Wekelijks stappen de Rooise voetballers het veld op om drie punten binnen te slepen. Dat lukte zondag voor Rhode VR1 en Olland, maar niet voor Boskant, Rhode en Nijnsel.

114 doelpunten in 15 wedstrijden

Rhode VR1 domineert de competitie, dat bleek al uit de veertien overwinningen. Afgelopen zondag deden de dames er nog een schepje bovenop. Niet alleen wisten ze voor de vijftiende wedstrijd op rij te winnen, ook verpulverde ze diverse records. De eindstand van 1-19 was de grootste uitslag van het seizoen. Bovendien ging Rhode VR1 de magische grens van honderd over. Met 114 doelpunten in 15 wedstrijd en maar 9 tegen,  is het doelsaldo momenteel +105.

De wedstrijd begon op zondagochtend om 10:30u tegen de hekkensluiter ST Cito/Prinses Irene VR1. Het was geen verrassing dat Rhode VR1 al eerder met 9-0 had gewonnen van deze tegenstander op 21 maart. Deze keer werd dat aantal al in de eerste helft geëvenaard. Rhode VR1 startte met veel energie en domineerde vanaf het begin, waardoor ST Cito/Prinses Irene geen kans kreeg om mee te doen. Terwijl de thuisploeg worstelde om bij te blijven, bleef Rhode VR1 vastberaden en geconcentreerd spelen. Dat resulteerde in een ruststand van 1-11. In de tweede helft bleef Rhode VR1 de druk opvoeren. Susan Tops manifesteerde zich als een ware doelpuntenmachine met vijf treffers, terwijl Mara van Heertum en Robin van den Boogaard beide vier keer het net wisten te vinden. Wencke Verhelst voegde drie doelpunten toe aan de score, terwijl Inge van Heertum tweemaal het doel vond. Mara Markus completeerde de score met haar doelpunt. De afwezigheid van enkele geblesseerde spelers werd opgevangen door een versterking van MO17-speler Demi Meulendijks, die voor gevaarlijke situaties zorgde voor de tegenstander.

12 mei kampioenswedstrijd
De komende trainingen bereidt Rhode VR1 zich voor op hun kampioenswedstrijd van 12 mei. Dan speelt Rhode VR1 tegen NLC’03 VR2 en bij winst kroont Rhode zich tot ongeslagen kampioen! Om 10:00uur wordt er afgetrapt in Lith.  ”Juich met ons mee en moedig ons aan naar het kampioenschap”, roept Rhode VR1 hun supporters op!

Rhode deelt de punten met Berghem Sport

De teams van Rhode en Berghem Sport speelden een matige wedstijd die in een gelijkspel eindigde, een uitslag waarmee beide partijen een punt verdienden en uiteindelijk ook wel tevreden mee mochten zijn. De eerste wedstrijd tussen Rhode en Berghem Sport op 26 november 2023 won Rhode vrij makkelijk met 0 - 4.

In deze tweede wedstrijd bood Berghem Sport aanzienlijk meer weerstand en ging met een punt terug naar Berghem. In het eerste kwartier gebeurde er nauwelijks iets en namen de partijen een afwachtende houding aan. De eerste grote kans was voor Rhode. Mark van der Zanden ging alleen op de keeper af die bekwaam zijn schot keerde. In de eenentwintigste minuut kwam Rhode op 1 -0 door een strafschop die benut werd door Mark van der Zanden. De keeper van Berghem Sport vloerde Simon van de Wetering in het strafschopgebied waardoor Rhode een terechte strafschop kreeg. Lang kon Rhode de voorsprong niet vasthouden. In de vijfentwintigste minuut scoorde Berghem Sport de gelijkmaker. In het vervolg van de eerste helft was Berghem Sport wel de beter voetballende ploeg, zonder echt gevaarlijk te worden, behoudens een kopbal in de vijfenveertigste minuut die rakelings langs ging. In de tweede helft gebeurde er weinig, matig voetbal en er werden nauwelijks kansen gecreëerd. Het was alsof beide ploegen niet wilden verliezen en dat lukte uiteindelijk ook en zo kunnen beide ploegen een puntje bijschrijven in de spannende stand, zoals hier onder is aangegeven. In tweede klasse strijden nog 9 van de 13 ploegen om weg te blijven van nacompetitie voor degradatie of directe degradatie.

Nummer 12 en 13 degraderen direct en nummers 9, 10 en 11 strijden met 18 teams voor 2 plekjes in de 2e klas. Plaats 4, thans 30 punten, speelt normaliter nacompetitie voor promotie naar de eerste klas. Rhode staat met 28 punten op de zesde plaats, maar liefst 3 ploegen hebben 27 punten, dus dat beloofd nog een spannend slot van de competitie. A,s, zondag gaat Rhode op bezoek voor de derby in en tegen Schijndel, aanvang 14:00 uur.

Nijnsel gelijkwaardig maar geen punten

Destijds eindigde de wedstrijd tegen RKVVO in Nijnsel in 2-3. De Oerlenaren zijn onderin vervolgens nooit echt goed weggekomen en ook zij hebben last van de versterkte degradatieregeling ofschoon ze vorig seizoen nog in de tweede klasse bivakkeerden. Ook nu werd de traditie voortgezet dat Nijnsel goed en vol zelfvertrouwen begint aan de wedstrijd.

In de twaalfde minuut resulteert dit in een vlammend schot van Arjan van Zutphen dat buiten het bereik van de keeper helaas op de paal belandde. Vijf minuut later een superbe volley van Rens Hoppenbrouwers die wonderwel niet in een op dat moment verdiend doelpunt werd omgezet. Dat krijg je als je in het schijnsel van de rode lantaarn je wedstrijden moet afwerken, de heer Murphy met zijn vermaledijde wet doet zich gelden. Een andere wetmatigheid is dat wanneer je zelf verzuimt te scoren de tegenstander dit met alle plezier voor jou doet. En dat gebeurde in de negentiende minuut bij slecht uitverdedigen van de gasten. De Oerlese voorwaartsen kregen nogal wat vrijheid die zij gretig benutten. Tot de thee echter geen verdere schade.

De tweede helft begon vrij tam waarbij in de 65e minuut wel de 2-0 viel waar de Nijnselse goalie niet goed het oog in had. Kat in het Oerlese bakje dacht men in Oerlese kringen. Arjan van Zutphen had echter andere plannen en amper twee minuten later maakte hij met een droge schuiver de 2-1 waarbij de keeper op het verkeerde been stond. Dat betekende echter niet dat het spelbeeld zich louter ging afspelen op de Oerlese helft. Nijnsel wisselde aanvallend maar het leverde niet het zo gewenste doelpunt en wedstrijdpunt op. Eindstand 2-1, de thuisploeg opgelucht en de bezoekers geen loon naar werken.

Donderdag opnieuw naar Veldhoven
De eerder gestaakte wedstrijd Rood Wit Veldhoven-Nijnsel wordt komende donderdag uitgespeeld met nog 21 minuten op de klok. De wedstrijd begint om 20.30 uur met een tussenstand van 2-2 waarbij Nijnsel aantreedt tegen negen veldspelers van de gastheren.
De voorlaatste thuiswedstrijd Nijnsel-Vessem is vanwege Koningsdag verplaatst naar donderdag 02 mei, aanvang 20.00 uur.

Winst na bloedstollende wedstrijd

Na het jammerlijke gelijkspel tegen Irene vorige week stond vandaag weer een belangrijke wedstrijd op het programma voor sv Olland. VITA had vorige week concurrent Keldonk punten afgesnoept en was dit vandaag ook van plan tegen Olland. Het was dus belangrijk dat Olland het hoofd koel zou houden.

In de eerste helft waren beide teams goed aan elkaar gewaagd. Al kon Olland voetballend de bal meer in de ploeg houden. Eerst ging de bal via een scrimmage richting doel. Iedereen lag op de grond, inclusief goalie Kevin Vesters. Maar Rob v.d. Heijden redde de bal van de lijn. Amper een minuut later was er zo’n zelfde situatie aan de andere kant. Robert Erven wist zijn broer Stefan feilloos middels een crosspass te bereiken. Stefan bracht de bal in het doelgebied en Remco Voets caramboleerde de bal richting doel. De keeper was niet in de buurt, maar ook hier wist een verdediger erger te voorkomen. Olland was vaak in balbezit. Stefan Erven durfde risico te nemen en met een fraai afstandsschot verraste hij iedereen door de bal in de kruising uiteen te laten spatten. Voor de vele toeschouwers was het een vermakelijke wedstrijd, waarin duels niet uit de weg gegaan werden. Soms floot de scheidsrechter niet in het voordeel van Olland, maar hij durfde op belangrijke momenten te besluiten. De tweede helft was amper begonnen toen een overtreding op Robert Erven resoluut werd bestraft met een penalty. Rob v.d. Heijden wist de bal krachtig achter de keeper te schieten. 1-0! Dit gaf Olland vleugels, maar er was meer nodig om vandaag te winnen. In de 72e minuut kwam Harm van Oirschot in balbezit door een voorzet van Stefan Erven. Hij draaide, keek en schoot de bal prachtig onhoudbaar in de lange hoek. Wat een prachtige 2-0!

Een corner van VITA zorgde verrassend voor de 2-1 doordat de bal plotseling tussen alle linies viel. Het laatste kwartier was spannend, maar gelukkig was de winst na negentig minuten voor Olland.

Boskant komt tekort

In Wijbosch had WEC de eerste helft veel moeite met het stug verdedigende Boskant. Tot overmaat van ramp moest na twintig minuten smaakmaker Danny Verbakel het veld verlaten met een hamstring blessure. Zijn vervanger Stijn de Laat was echter een waardig vervanger. In de tweede helft was het geduldig spelende WEC gevaarlijker en dit leverde uiteindelijk de drie punten op.

Stijn de Laat was met een goede actie in de 55e minuut de aangever voor de 1-0 die door Alim Kagermanov werd binnen geschoten. Tien minuten later maakte Kagermanov zijn tweede, ditmaal op assist van Stef Verhoeven. Boskant ging op jacht naar aansluiting wat zorgde dat er meer ruimte op het veld kwam. In de allerlaatste minuut profiteerde Yanno van der Heijden hiervan door namens WEC de 3-0 onder Boskant doelman Vince Canters door te schuiven.

Met deze uitslag en de twee wedstrijden die nog op het programma staan, thuis tegen SCMH en uit tegen VOW, zal Boskant alle zeilen bij moeten zetten voor klasse behoud!