Afbeelding

Judoka Jurre pakt brons

Sport

Sint-Oedenrode - Zaterdag was het al vroeg dag in huize Van den Elsen. Milan en Jurre gingen hun krachten meten in Wehl, een klein dorpje achter Zevenaar. Milan werd in de auto daar naar toe onwel en had geen kracht om tegenstand te bieden. Jurre zat in een grote poule. Deze poule verliep niet vlekkeloos.

Deze poule met allerlei fouten duurde uiteindelijk 3,5 uur. Jurre draaide uiteindelijk zeven partijen. Helaas ging zijn tweede partij verloren omdat hij een straf had gekregen. Zijn vier daaropvolgende partijen won hij met ippon. Zijn laatste partij won hij op scheidsrechterbeslissing en pakte hiermee een zeer verdiende derde plaats.

Zondag gingen een paar judoka’s naar Middelbeers. Finn van den Elsen wilde net als zijn broer een dag daarvoor ook een prijs mee naar Boskant nemen. Finn wist met mooi judo een tweede plek te behalen. In zijn tweede partij stond hij met Wazari achter. Met nog maar een paar seconden op de klok maakte hij een mooie worp en won dus met Ippon.

Fien Pluk wist een mooie derde plaats te behalen. Fien lag in haar tweede partij tot twee keer toe in de houdgreep maar wist hier ook steeds uit te komen. Op het laatst wist ze deze partij ook nog te winnen met Ippon. Tijn Leduc raakte geblesseerd en moest uiteindelijk de strijd staken.