Soufiane Touzani.
Soufiane Touzani. Foto:

Touzani gaat spelen voor vv Nijnsel

Sport

Nijnsel - Het bekendste straatvoetbalicoon van de wereld - Tiki Taka Touzani - gaat spelen voor VV Nijnsel. Natuurlijk niet in een elftal in competitieverband, maar de bekende Nederlander komt het openingsweekend van het jubileumjaar opluisteren. Op 2 september verzorgt hij een programma waar iedere voetbalfan bij wil zijn.

VV Nijnsel bestaat komend voetbalseizoen 75 jaar. Ter ere van dit jubileum organiseert de club 75 activiteiten. De komst van Soufiane Touzani op zaterdagmiddag 2 september 2023 is voor velen nu al het hoogtepunt van dit jubeljaar.
Touzani is de wereldberoemde freestyle voetbalpionier. Als grondlegger van de sport is hij de eerste die de bekende voetbaltrucjes uitvoerde. Daarnaast wordt hij wereldwijd gezien als de ‘Koning van de Panna’. Hij maakte met wereldsterren zoals bijvoorbeeld Cristiano Ronaldo, unieke films voor Touzani TV. Een YouTube-kanaal dat door miljoenen (jonge) fans wordt gevolgd.

De voorzitter van VV Nijnsel, Doreen van den Berkmortel, is dan ook verguld van trots: ‘Eindelijk is het hoge woord eruit: Tiki Taka Touzani komt naar Nijnsel!’ Van den Berkmortel vervolgt: ‘Onze jeugdleden - en wellicht ieder kind dat van voetbal houdt - kijken naar hem op. Om hen het ultieme jubileumcadeau te geven, dachten we meteen aan Soufiane. Ook omdat zijn levensverhaal zo inspirerend is en we dat graag met zoveel mogelijk kinderen willen delen. Bovendien stond hij met stip bovenaan onze lijst om ons nieuwe pannaveldje te openen’, sluit Van den Berkmortel af met een grote lach.
Dus voor iedereen die Touzani van dichtbij wil meemaken en van hem wil leren, is dit de kans. Bovendien kunnen aanwezigen, naast de presentatie over zijn leven en het bewonderen van zijn voetbaltrucs, hem eventueel een vraag stellen en met hem op de foto. Voor meer informatie en tickets kan men terecht op www.75vannijnsel.nl. Er zijn slechts 750 kaarten beschikbaar. Dus wees er snel bij. Want vol=vol.

Afbeelding