Rhode besluit seizoenshelft met gelijkspel

Sint-Oedenrode - Rhode |Van Stiphout Bouw speelde zondag de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft tegen RKSV Volkel en hield daar één punt aan over. Daarmee haalde Rhode uit de laatste drie wedstrijden 7 punten en kan het goed gemutst de winterstop in.

In de eerste helft golfde het spel op en neer, maar Rhode kon de meeste én beste kansen noteren. Al in de 5e minuut zag Tijn Vorstenbosch zijn inzet worden gekeerd. De daarop volgende corner werd door Mark van der Zanden tegen de binnenkant van de tweede paal gekruld. De bal sprong terug in het doelgebied en Rogier Meijer kon er zijn hoofd tegen aan zetten. Toen was het de lat die een voorsprong voor Rhode voorkwam. Een kwartier later kwam Volkel gevaarlijk door en moest Daan van Dinten aan de noodrem trekken (geel). De daarop volgende vrije trap leverde geen gevaar op. Dat kwam er enkele minuten later wel, toen Volkel een vrije doorgang naar het doel had. Het schot ging echter over. Een van richting veranderd schot van Volkel zag er gevaarlijk uit, maar keeper Paul van Heesch pakte de bal klemvast. Uit zijn snelle spelhervatting kwam een gevaarlijke aanval over links, maar de voorzet van Tijn Vorstenbosch werd door de keeper gepakt. Net voor rust creëerde Rogier Meijer een soortgelijke kans, door handig twee tegenstanders het bos in te sturen. Zijn lage voorzet kon helaas niet worden binnen gewerkt.

De eerste twintig minuten van de tweede helft had Volkel het initiatief. Tot grote mogelijkheden leidde dat niet. Rhode kwam daarna weer beter in zijn spel en dat leidde snel tot de 1-0. Een corner van Mark van der Zanden werd goed ingekopt door Simon van de Wetering. Een kwartier later gebeurde precies hetzelfde, maar dan voor Volkel. De 1-1 werd binnengekopt uit een wat ongelukkig weggegeven corner. Het leek op een gelijkspel uit te draaien, hetgeen een passende uitslag zou zijn gelet op het wedstrijdverloop. In blessuretijd kreeg Volkel echter een strafschop, waardoor winst voor de uitploeg binnen handbereik lag. De à la Virgil van Dijk binnengeschoten penalty werd evenwel uitstekend gestopt door Paul van Heesch. Daarmee werden de punten gedeeld, net zoals Rhode 2 dat tegen Volkel 2 eerder op dag al gedaan had.

De eerstvolgende competitiewedstrijd van Rhode 1 is wederom thuis: op 5 februari tegen Sparta ‘25.