Kampioenen van de clubkampioenschappen.
Kampioenen van de clubkampioenschappen.

Clubkampioenen 2022 zijn bekend

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Zoals elk jaar worden bij de Nijnselse ruiters en ponyruiters de clubkampioenschappen verreden aan het einde van het winterseizoen. De opzet is eigenlijk om de paarden alvast aan het outdoor seizoen te laten wennen. Het weer zat niet mee dit jaar en de wedstrijd is volledig in manege de Pijnhorst verreden.

Voor de nieuwste Jeroen Dubbeldammen en Anky van Grunsvennen is er Bixie. Dressuur en springen om kennis te maken met de sport. De kinderen hebben al veel bijgeleerd. Ze reden bijna allemaal zelfstandig zonder meedravende volwassenen. De bixiedressuur werd gewonnen door Giel Kluijtmans. Het bixiespringen door Maud Kluitmans. Beide reden ze op Witje. De Bixieclubkampioen is Maud geworden. Nog een speciale vermelding voor de talenten Fleur, Lilli en Cato. Ze reden alle drie op de pony Lotje zeer verdienstelijk rond. De bixieclubkampioen van vorig jaar Lieve de Coster reed nu al geheel zelfstandig een dressuurproef en sprong een parcours foutloos rond met haar pony Boyke. Heel goed gedaan Lieve. De winnaar bij de ponydressuur was Sanne Nooijen met Beauty. Bij het springen was Rian Koster met haar pony Dino de snelste in de barrage. De clubkampioen was net als in 2021 Rian Koster met haar pony Dino. Bij de paarden was Nicole Gevers met haar paard Ciao de winnaar bij de dressuur. Bij het springen was Marloes v.d. Rijt van Stiphout de winnaar. De clubkampioen 2022 bij de sectie paarden is Marloes met het paard Wijntje.

Martijn van Stiphout startte zaterdag om een springparcours voor paarden in Asten. Met het paard
Jinte TVL was hij de snelste in de barrage en mocht de eerste prijs in ontvangst nemen. Martijns andere paard Ieke was ook beide omlopen foutloos maar deed iets langer over het barrageparcours en behaalde een vierde prijs.