Afbeelding

“Hoe zorgen wij ervoor dat mantelzorgers in Meierijstad op de been blijven?”

Zorg en Welzijn

Meierijstad - Onder mantelzorgers in Meierijstad is een onderzoek gestart om te weten te komen waar mantelzorgers tegenaan lopen en welke ondersteuning er nodig is. 

Iedereen is, was, of wordt ooit mantelzorger. Door onder andere de personeelstekorten in de zorg wordt mantelzorg steeds meer nodig en steeds zwaarder. Senior-Rooi maakt zich zorgen over het welzijn van al die mantelzorgers. Daarom is er op initiatief van Senior-Rooi (Peter Verbraak) in samenwerking met Welzijn De Meierij (Trix Cloosterman en Nelleke Zomer), Tinie Kardol emeritus hoogleraar vergrijzingsvraagstukken en Margreeth Broens, adviseur onderzoeker sociaal domein een onderzoek gestart met ondersteuning van de Gemeente Meierijstad. Waarin de vraag centraal staat: “Hoe kunnen we ervoor zorgen dat mantelzorgers in Meierijstad op de been blijven?” Welke ondersteuning waarderen de mantelzorgers en wat wordt nog gemist?

Wat kunnen de Gemeente, de professionele en informele organisaties voor mantelzorgers nog meer doen om mantelzorg vol te houden? Zoals bijvoorbeeld vervangende zorg en minder regeldruk. Met als belangrijkste doel dat mantelzorgers de zorg voor hun naasten makkelijker vol kunnen houden en weten dat zij zich gesteund en gehoord voelen.

Vragenlijst
Om een goed beeld te krijgen, vragen wij alle mantelzorgers van 24 jaar en ouder (die nu mantelzorger zijn of tot 2023 zijn geweest) hun stem te laten horen en de online vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst kunt u via de volgende link vinden: https://hogent.qualtrics.com/jfe/form/SV_dp1vmPLEWeGERL0 Door de vragenlijst in te vullen helpt u om mantelzorgers in Meierijstad op de been te houden. Het is een uitgebreide vragenlijst, maar dit is nodig om ons doel te bereiken. U hoeft de vragenlijst niet in één keer af te ronden. Uw antwoorden blijven bewaard als u tussentijds stopt met invullen. Invullen van de vragenlijst kan tot en met 11 februari 2024.

Informatie en hulp
Heeft u hulp nodig bij het invullen van de digitale vragenlijst of ontvangt u liever een papieren versie? Neem dan contact met ons op via de onderstaande contactgegevens:

Veghel: via ONS welzijn per mail mantelzorgveghel@ons-welzijn.nl of bel 088-3742525.
Schijndel of Sint-Oedenrode: via Welzijn De Meierij per mail info@welzijndemeierij.nl of bel 073-5441400.