Afbeelding

Rooise huisartsen gaan actie voeren

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode - Van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli voeren de Rooise huisartsenpraktijken Neulstraat, Rijckehoef en Vogelenzang, samen met alle andere huisartsen in Nederland, actie om aandacht te vragen voor de druk op de huisartsenzorg. Op vrijdag 1 juli zullen de praktijken daarom gesloten zijn.

“Dat doen we in het belang van al onze patiënten. We vinden dat in Nederland iedereen terecht moet kunnen bij een huisarts. Maar dat staat onder druk. De werkdruk in de huisartsenzorg is hoog en wanneer we patiënten verwijzen naar het ziekenhuis en de ggz zijn er vaak lange wachtlijsten”, laten de huisartsen weten.

Ze willen meer tijd hebben voor de patiënten - minder drukte in de avond-, nacht- en weekenddiensten - passende huisvesting voor alle huisartsenpraktijken - dat de wachtlijsten in ziekenhuizen, de ggz en jeugdzorg worden opgelost.

Op vrijdag 1 juli gaan ze met veel huisartsen en medewerkers naar het Malieveld in Den Haag voor een manifestatie. Daarom zijn de praktijken die dag gesloten. Uitsluitend voor spoedgevallen zijn de praktijken wel bereikbaar.

Wilt u de artsen steunen in deze actie of wilt u meer informatie? Kijk op www.huisartsinactie.nl