De ouderen van Odendael zullen gaan genieten van de asperges.
De ouderen van Odendael zullen gaan genieten van de asperges. Foto: Nienke Habraken

40 Kilo asperges voor Odendael

Zorg en Welzijn Coronavirus

Sint-Oedenrode - Aankomend weekend staat in het teken van ´Heel Brabant eet Asperges`, een initiatief vanuit het Brabantse Asperge Genootschap. Normaal gesproken zouden er, als opening, asperges geschonken worden aan de burgemeester van Meierijstad. Maar nu schenkt Van Hoof Zachtfruit & Asperges uit Olland veertig kilo asperges aan Odendael. 

Maarten van Hoof, eigenaar van Van Hoof Zachtfruit & Asperges: “Aangezien héél Brabant asperges eet, heb ik samen met twee andere aspergetelers uit Meierijstad ervoor gekozen om de asperges aan te bieden bij de verzorgingstehuizen.” De Wit Asperges uit Mariaheide schenkt ze aan Van Haarenstaete en Aspergekwekerij Ad en Maria van Erp schenkt ze aan Laverhof te Schijndel. “Op deze manier kunnen heel veel mensen ervan genieten, in plaats van één persoon”, zegt Maarten.

“De bewoners vinden het heerlijk. Iedere woensdag doen we wat extra’s. De ene keer is het een frikadel en de andere keer een ijsje. Nu hebben ze volgende week lekker traditionele asperges”, vertelt Stefan de Mol, maaltijd manager bij Odendael. Naast dat de bewoners vandaag verwend zijn met een bosje bloemen kunnen ze binnenkort dus ook genieten van het witte goud van Van Hoof.