Dat zijn heel veel tulpen!
Dat zijn heel veel tulpen!

Jumbo en N!SO fleuren Odendael op met 3000 tulpen

Zorg en Welzijn Coronavirus

Sint-Oedenrode - Waar de maatregelen versoepeld worden, zitten de bewoners van Odendael nog steeds ´gevangen´. De risicogroep mag niet naar buiten en kan pas sinds kort weer gereguleerd bezoek ontvangen. Om de ouderen op te fleuren brachten Jumbo en Natuurlijk! Sint-Oedenrode 3000 tulpen naar de zorginstelling. 

Coördinator voor vrijwilligers en team welzijn, Willeke van Weert: “Ik merk dat het zwaar wordt voor de ouderen. Het duurt nu lang en niemand weet wanneer dit voorbij is.” Op het nieuws verschijnen berichten dat de maatregelen worden versoepeld, maar voor de ouderen geldt dit vrijwel niet. “Ze kunnen sinds vandaag, 13 mei, weer bezoek ontvangen, maar contactloos. Er zit een scherm tussen. Met deze tulpen kunnen we ze echt opvrolijken.” Neeltje Gordijn, projectmanager van Natuurlijk! Sint-Oedenrode, zag de bloemen bij Jumbo staan. “Ik gaf de tip om ze niet weg te gooien, maar te geven aan de mensen van Odendael. De Jumbo vond dit een goed idee en Britt Verwaal van de Jumbo belde mij om het verder te regelen”, vertelt Neeltje. 

De acties die worden georganiseerd door Rooienaren en ondernemers worden bij Odendael met open arme ontvangen. “Wij organiseren ook optredens en we zien dat de bewoners er van genieten. Het is toch wat vrolijks in deze gekke tijd”, heeft Willeke gelijk. Er zijn dusdanig veel tulpen bezorgd dat elke bewoner zijn of haar kamer kan opfleuren met wat tulpen. “Dat vinden ze nou echt leuk. De rest verdelen we over de woonkamers om de rest ook op te vrolijken”, zegt de coördinator tot slot.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding