Afbeelding
Foto: Jeroen vd Sande

Zorgen bij De Rooise Boerderij, maar ook positiviteit

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Ze begonnen afgelopen najaar aan een spannend avontuur: Roy en Bianca Tweedy. Restaurant de Rooise Boerderij kwam in eigen handen. Met een brede glimlach ontkurkten ze een mooie fles champagne op het terras. Drukke maanden volgden; volle avonden, honderden diners doorkruisten de keuken, duizenden wijnglazen werden gevuld, met complimenten van al die gasten. Samen met het team doorstonden Roy en Bianca de vuurdoop. En toen kwam corona...

Door: Jeroen van de Sande

Begin mei 2020. Het is muisstil in de Rooise horeca. Geen rinkelende glazen of buurtende mensen. Vanaf de Schijndelseweg zie ik toch bedrijvigheid bij restaurant De Rooise Boerderij. Zodra ik het grind oprijd, schiet het hoofd van één van de koks schichtig boven een terrastafel uit. Hij is meubels aan het opknappen. Binnen tref ik Roy, zoals altijd met een brede lach. Alleen ditmaal is die lach anders. Zijn gezicht toont zorgen. “Je mag best weten dat ik drie dagen erg verdrietig was, nadat we te horen kregen dat we moesten sluiten. Je ziet je droom uiteenspatten”, treurt de Eindhovenaar, terwijl hij een flesje cola voor me op tafel zet. Inmiddels is hij een stuk optimistischer, al voert onzekerheid de boventoon. “Niemand weet waar het naar toe gaat. Ook wij niet, maar we moeten door. Daarom hebben we besloten om de boel een grondige opknapbeurt te geven.”

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant