Bram van der Vleuten bij de bouw.
Bram van der Vleuten bij de bouw. Foto: Jeroen van de Sande

Interview met Bram van der Vleuten: “Bouwen aan de toekomst”

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Met trots en een brok in zijn keel aanschouwt Bram van der Vleuten de bouwplaats aan de Schijndelseweg. Samen met zijn overleden vader, Jeroen, staat hij aan de basis van het ontwerp. ‘We hebben het samen ontworpen en ontwikkeld met aandacht voor de identiteit die we als bedrijf willen uitstralen.’

Ruim twintig jaar geleden startte Jeroen van der Vleuten met Interieurbeplanting Van der Vleuten, waarbij het bedrijf dankzij zijn unieke ideeën en passie voor groen uitgroeide tot een betrouwbare groenspecialist. Ze bieden een breed aanbod aan in oplossingen om leef- en werkomgeving te transformeren in een groenere, gezondere en inspirerende plek inclusief professioneel onderhoud.

Toen het slechtst denkbare scenario zich voltrok, besloot Bram het bedrijf van zijn vader voort te zetten. De bouwplannen lagen echter al op tafel. Bram nam de verantwoordelijkheid op zich om deze te verwezenlijken. “Zijn ideeën, toewijding en gedrevenheid liggen hieraan ten grondslag. Dit is altijd zijn droom geweest”, benadrukt de jonge ondernemer. De planning is dat deze droom aankomende zomer gerealiseerd zal worden. Het bedrijf zal dan verhuizen van bedrijventerrein De Kampen naar de Schijndelseweg, waar het hele team een nieuwe thuisbasis zal vinden.

“Het nieuwe pand is essentieel voor de groei van ons bedrijf”, vervolgt Bram. “Zo wordt de opslagruimte vier keer zo groot. Samen met Albert van Stiphout leid ik het bouwproces, waarbij we zoveel mogelijk streven naar lokale aanbestedingen. Lokale betrokkenheid is voor ons van groot belang. Bovendien wordt het pand volledig duurzaam. Het is een milieuvriendelijk ontwerp met energiezuinige systemen. Met deze zichtlocatie hopen we een nog bredere doelgroep aan te trekken.” Bram vertelt levendig verder over het toekomstige bedrijfspand. ‘Het zal als een Experience Centre dienen, waarin we de nieuwste trends en ontwikkelingen aan iedereen kunnen laten zien. Het pand wordt rijkelijk voorzien van glas om zoveel mogelijk gebruik te kunnen maken van natuurlijk licht. Deze keuze ligt in lijn met de natuurlijke omgeving van planten, waardoor er een ideale setting ontstaat.”

De gedreven ondernemer kijkt ernaar uit om de volgende stap vooruit te zetten en de toekomst met vertrouwen tegemoet te treden. “Met dit gloednieuwe pand en het geweldige team dat we hebben, gaat het zeker lukken!”