Bart-Jan van Alebeek en Roel van den Berg (r)
Bart-Jan van Alebeek en Roel van den Berg (r) Foto: Monsterpics

‘Onze relatie met klanten stopt nooit meer’

Zakelijk

Meierijstad - Bart-Jan van Alebeek uit Schijndel heeft twee motto’s die voor hem zwaar wegen: duurzaam en lokaal. Lokaal samenwerken hoort daar ook bij. Daarom is de eigenaar van Enirgy heel blij dat hij samen met een andere lokale ondernemer uit Meierijstad al jaren een interessante samenwerking heeft. Met Roel van den Berg van Autarco geeft hij de lokale markt van zonne-energie nog meer vorm. Zo realiseerde Enirgy al ruim 450 projecten met Autarco-systemen.

Enirgy biedt al jaren een compleet pakket aan oplossingen voor duurzaam wonen en werken. Daar maken Bart-Jan en zijn team zich iedere dag hard voor. Er is de laatste jaren al veel bereikt. Ook in Meierijstad zijn veel bedrijven en particulieren dankzij Enirgy een duurzame weg ingeslagen. Sinds enige tijd is Enirgy excellent dealer van Autarco, het bedrijf van Roel dat wereldwijd bekendheid geniet als fabrikant. Veel leveranciers van zonnepanelen werken met verschillende merken en losse componenten. Autarco combineert eigen software én eigen hardware (zoals panelen en omvormers) om de opbrengst van een zonnestroomsysteem te maximaliseren. “Eén merk, één compleet systeem. Dat is de kracht van onze zonnestroomsystemen”, legt Roel enthousiast uit.

Autarco blijft zichzelf ontwikkelen omdat het haar producten blijft ontwikkelen. “We laten elke zonnestraal tellen”, vervolgt Roel. “Dankzij de software weten we precies wat, waar en hoe is geïnstalleerd en houden we constant de prestatie van elk zonnestroomsysteem in de gaten. Zodra het systeem ondermaats presteert, nemen we onmiddellijk actie.” Bart-Jan werkt nu met deze systemen. “Het is belangrijk dat we een goed resultaat neerzetten met onze panelen die we verkopen. Het controlesysteem van Autarco helpt daar goed bij. Onze relatie met de klanten stopt nooit meer, omdat we ze constant helpen met bijsturen.” Omdat Bart-Jan en Roel beiden al jaren werkzaam zijn in de duurzame sector, sparren ze veel over mogelijkheden en delen ze ideeën. Daardoor worden producten constant doorontwikkeld.

Een mooi aspect waar de twee bedrijven voor staan is kilowattuurgarantie. Bart-Jan: “We garanderen dat je een bepaalde hoeveelheid opwekt. Wanneer iemand het niet haalt dan volgt er een compensatie.” Maar in de toekomst gaat het ook over wat je doet met de energie die je opwekt. Een slimme aansturing van je opwek en elektrische auto’s op basis van actuele energieprijzen waar de klant geen omkijken aan heeft is de toekomst van de zonnestroom industrie. Zonnepanelen zijn de laatste tijd veel in het nieuws en er is wat onzekerheid. Toch is het volgens Roel goed om te vermelden dat het nu een gunstige tijd is om te investeren in een zonnestroomsysteem. “Het is nog nooit zo goedkoop geweest!” tipt Roel. “De terugverdientijd is sneller dan ooit”. Vooral in de wetenschap dat je naadloos een Autarco batterij kunt integreren zodra het economisch interessant is.