Casimir en Lotte.
Casimir en Lotte. Foto: Jos van Nunen 2023

Speciale vermelding Odille door Gault&Millau

Zakelijk

Sint-Oedenrode – Naast Michelin heb je nog een vooraanstaande restaurantgids in Nederland: Gault&Millau. Deze organisatie heeft de prijswinnaars van 2024 bekendgemaakt. Odille uit Sint-Oedenrode heeft een speciale vermelding gekregen als nieuwkomer.

‘Het restaurant scoort net niet genoeg punten voor de gedrukte gids (met 15 punten), maar is wél de op één na hoogste nieuwe naam in de lijst. In 2023 opende het de deuren en sindsdien is het restaurant bezig met een succesvolle opmars. In de gedrukte gids zijn 72 restaurants opgenomen die een score hebben van 16 punten of meer’, zo laat Gault&Millau op de eigen website weten.

Dit staat er over het Rooise restaurant van eigenaren Casimir en Lotte op de website van Gault&Millau geschreven: ‘Odille staat voor rijkdom en wat voor een rijkdom mochten wij ervaren in dit nieuwe restaurant van Casimir Evens en zijn partner Lotte Bloem op de markt van Sint-Oedenrode. Rijkdom in gelaagde en creatieve gerechten, topservice, persoonlijke benadering, prachtige inrichting met subtiele ornamenten en rijkdom in met zorg samengestelde wijnkaart. Opvallend zijn drie kookeilanden in het midden van het restaurant. Gasten zitten rondom en hebben zo direct zicht en contact met de chef. Dit zorgt voor een apart huiskamerervaring op topniveau. Het Momentum-menu omvat het keukensignatuur van Casimir Evens. Met de bereiding van schelvis met beurre blanc, gebarbecuede en daarna gekaramelliseerde pastinaak, herfsttruffel, hazelnoot en knolselderij toont de chef zijn vakmanschap om rond deze vis een zeer gelaagd gerecht te creëren. Gecombineerd met een kunstzinnig geïnspireerd interieur en innemende service laat een bezoek een blijvende herinnering na. Een nieuw topadres in Brabant om in de gaten te houden dat zijn entree maakt met drie koksmutsen.’

Wat is Gault&Millau?
Gault&Millau Nederland is de licentiehouder van de van oorsprong Franse Restaurantgids die een historie heeft sinds de jaren 70 van de vorige eeuw. De gids bevat beoordelingen van restaurants (door middel van symbolische koksmutsen) en kent een beoordeling toe van punten op een schaal van 20. Ook reikt Gault&Millau jaarlijks verschillende prijzen uit, zoals de ‘Chef van het Jaar’, ‘Sommelier van het Jaar’, Terras van het Jaar’ en ‘Bistronoom van het Jaar’. Gault&Millau Nederland is 100% onafhankelijk in zowel de beoordelingen als het genereren van inkomsten. Zo worden de beoordelingen altijd door anonieme inspecteurs gedaan, die zich niet bekendmaken en altijd zelf de rekening betalen. Alle inkomsten worden gegenereerd door middel van partnerships met toeleveranciers en entreegelden voor evenementen.