Boven Tatjana (l) en Danielle, onder Sas. Foto: Renee Verhagen.
Boven Tatjana (l) en Danielle, onder Sas. Foto: Renee Verhagen.

Ondernemersvereniging start programma voor vrouwelijke ondernemers

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Ondernemend Sint-Oedenrode is al vele jaren niet per se een mannenbolwerk. Er zijn verhoudingsgewijs veel vrouwen lid. Om hen tegemoet te komen én om meer vrouwen te enthousiasmeren voor deze vereniging start Ondernemend Sint-Oedenrode met een speciaal programma voor vrouwelijke ondernemers. Dat nieuws bracht bestuurslid Sas Evers vorige week dinsdagavond tijdens de jaarvergadering in café de Beuk in Olland.

In het bestuur van Ondernemend Sint-Oedenrode zitten drie dames: Tatjana Schreuder, Sas Evers en sinds kort Danielle van der Pasch. Tatjana is directeur van de coöperatieve Rabobank, Sas runt Giraffe Coaching en Danielle is bekend van haar eigen bedrijf Wijnzinnig! Met drieën promoten ze het nieuwe initiatief.

In de voetsporen van Oda
Zo heet het programma dat aangeboden gaat worden. ‘Met een vrouw als naamgever en als spil van de gemeenschap Sint-Oedenrode, zijn de vrouwelijke onderneemsters het aan Oda schatplichtig om zich te laten horen in de gemeenschap vandaag de dag. Er is veel vrouwelijk ondernemerschap in Sint-Oedenrode, waarmee zij zéker ook nu al een stempel weten te drukken. Maar onze eigen ondernemersvereniging heeft nog nooit een vrouwelijke voorzitter gehad om maar iets te noemen.’ Dat aspect brachten voorzitten Rob Jansen en Sas Evers afgelopen dinsdag ook te berde. Sas onderbouwt het hoe en waarom van het programma: “Om je stem te laten horen, is het van belang om je eigen stem goed te kennen. Wie ben je? En wat is je verhaal? Wat is de kracht van vrouwelijk leiderschap? De man heeft het verdomd lang uitgehouden aan de top. Dus hij zal toch ook wel iets goeds hebben gedaan! Wat kunnen we leren van de man?”

Aanleiding
“De aanleiding voor dit programma gaat al een tijdje terug. Bij de ontwikkeling van BtB Sint-Oedenrode naar Ondernemend Sint-Oedenrode zijn we uitgegaan van de visie dat we een inclusieve vereniging willen zijn, waar élke ondernemer zich thuis voelt”, vertelt Sas verder. “Naast de naamswijziging en de opgefriste huisstijl, vraagt dit ook inhoudelijk om stappen. We zien dat ruim één vijfde van de leden van onze ondernemersvereniging vrouw is. Ondernemende vrouwen met hun eigen wijsheid, visie en kracht. Toch hebben we nog nooit een vrouwelijke voorzitter gehad! Het wordt tijd dat wij, vrouwelijke ondernemers, op gaan staan. Vandaar de wens om speciaal voor vrouwelijke ondernemers een programma samen te stellen. In de voetsporen van Oda!”

Programma
Vanaf januari wordt het programma aangeboden. Deelnemers krijgen de zogenaamde me.scan, er is een sessie over female leadership, een bijeenkomst over ‘wie is de man?’ en een bijeenkomst over Ondernemen in Rooi. Vrouwelijke leden kunnen zich inschrijven, maar ook nieuwe vrouwelijke leden zijn welkom. Meer info: www.ondernemendsintoedenrode.nl. Via dat kanaal kunnen zich ook vrouwen melden die mee willen helpen.