Joke en collega Ria (r) op de foto voor de zaak.
Joke en collega Ria (r) op de foto voor de zaak. Foto: Jos van Nunen 2023

‘Vergeet ons niet!’ zeggen de ondernemers aan de Markt

Zakelijk

Sint-Oedenrode - De herinrichting op de Markt is nog altijd in volle gang. Voor de ondernemers rondom de bouwwerkzaamheden is dit een moeilijke tijd. Zij ervaren momenteel veel overlast. DeMooiRooiKrant sprak drie van deze ondernemers over de negatieve gevolgen die ze ervaren. 

Door: Stefan Kerk

Ondanks dat de herinrichting zeker ook positieve gevolgen heeft – neem bijvoorbeeld de verhuizing van de weekmarkt naar het Kerkplein, dat door inwoners goed is ontvangen – hebben de horecazaken en winkels rondom de Markt te maken met een aantal vormen van overlast, waarbij de meest schadelijke de omzetderving is. Zo spreekt Joke van der Zanden van Bakkerij Van Doorn over ‘een kwart omzetverlies’.

Dit verlies valt volgens de ondernemers direct in verband te brengen met het gebrek aan parkeerplekken. “Veel mensen parkeren normaal op de Markt. Als ze dat niet kunnen, dan blijft er een deel weg”, verklaart Wijnald Koolen van café D’n Dommel, die naast de herinrichting ook nog overlast ervaart door de sloop van het oude Rabobankpand. “We hebben hier dubbel pech. Soms zijn er dagen dat ik me afvraag of het überhaupt de moeite waard is om open te gaan.” De zorgen over de parkeergelegenheid zullen na de herinrichting blijven. Joke: “De gemeente wil dat mensen hun auto gaan parkeren bij De Neul. Het aantal parkeerplekken op de Markt zal verminderd worden, dat is een zorgelijke ontwikkeling.”

Lees verder in DeMooiRooiKrant van dezer week.