Koen Broeren gaf een presentatie
Koen Broeren gaf een presentatie

Ondernemersavond Ondernemend Sint-Oedenrode: Duurzaam inspirerend!

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Op dinsdag 9 mei was het tijd voor een mooie, inspirerende bijeenkomst. Met ongeveer tachtig leden was Ondernemend Sint-Oedenrode te gast bij Neovito aan de EXIT9@A50, uitgenodigd door Groenewoud Gas en het Verdi Ontdeklab.

Neovito betekent letterlijk ‘de kraamkamer voor morgen’ en staat voor nieuw leven. Een duurzame gedachte die de hele avond misschien wel definieerde. Vanuit het Verdi Ontdeklab was het woord aan Koen Broeren. De leerkracht hybride leren nam de leden tijdens een bevlogen presentatie mee in de verbinding tussen het basisonderwijs en het bedrijfsleven.

De jeugd is de toekomst
Met in het achterhoofd de zeventien internationale ‘Sustainable Development Goals’ (vastgesteld door de Verenigde Naties voor de duurzaamheidsontwikkelingsagenda voor 2030) besprak Koen hoe een toekomstige medewerker meer en breder geschoold kan worden. Wat is nu belangrijk om de jeugd mee te geven?

GroeneWoudGas
Met de bus van Van Hoof Reizen staken de leden de A50 over voor een bezoek aan GroeneWoudGas. Eigenaar Frank van Genugten gaf een inspirerende rondleiding door zijn bedrijf. Het werd al gauw duidelijk waarom de ondernemer door de provincie Noord-Brabant werd beloond met een AgriFoodPluim.

Oplossing van de toekomst
GoeneWoudGas maakt van dagverse koeienmest niet alleen groen gas, maar ook kunstmestvervangers, bodemverbeteraars, bio-based isolatie en plaatmateriaal. Een totaaloplossing waarbij de koe geen probleem is, maar juist ook de oplossing voor de toekomst kan zijn.

Na de bedrijfsbezoeken werd er nog enthousiast nagepraat tijdens de aansluitende netwerkborrel.