Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Praktische tips en inspiratie voor het inrichten van de badkamer

Zakelijk Zakelijk

Een nieuwe badkamer inrichten kan best een moeilijke opgave zijn. Er zijn namelijk veel keuzes die je moet maken die uiteindelijk allemaal invloed zullen hebben op de uitstraling van je badkamer. Heb je moeite met het inrichten van een nieuwe badkamer? We helpen je een eind op weg met een aantal praktische tips en inspiratie. 

Bepaal de badkamerstijl
Een geslaagde badkamer inrichten begint met een grondige voorbereiding en behoorlijk wat puzzelwerk. Een tip is om van te voren je badkamerstijl alvast te bepalen. Voor het inrichten van de badkamer is het namelijk belangrijk om te weten welke stijl goed bij je past. Er zijn verschillende soorten stijlen en sferen die je kunt creëren in een badkamer. Ga je bijvoorbeeld voor een moderne badkamer met strakke meubels? Of kies je juist voor een landelijke uitstraling met warme elementen? Houd je meer van een stoere uitstraling? Dan is een industriële badkamer wellicht iets voor jou. Bij een industriële badkamer kun je kiezen voor douchecabines met een douchewand. Vind je het moeilijk jouw stijl te bepalen? Bezoek dan een aantal badkamerwinkels en kijk naar de volledige ingerichte badkamers. Hierdoor kun je eenvoudig ontdekken welke stijl bij jou past.

Sanitair
Voordat je begint met het inrichten van je nieuwe badkamer, is het belangrijk om een keuze te maken welke badkamermeubels je erin gaat plaatsen. Ben je bijvoorbeeld van plan om een bad te plaatsen in de badkamer? Wat voor douche ga je aanschaffen? Kijk bijvoorbeeld eens naar een regendouche. Een regendouche kopen heeft veel voordelen. Niet alleen ziet het er mooi uit en geeft het een luxe uitstraling, het geeft ook nog eens een extra ontspannen gevoel. De brede straal van een regendouche zorgt ervoor dat al het water over je hele lichaam tegelijkertijd wordt verdeeld.

Inrichten met badkameraccessoires
Naast de badkamer stijl en het sanitair, is het ook belangrijk om je badkamer in te richten met badkameraccessoires om het een gezellige uitstraling en meer sfeer te geven. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een aantal planten in de badkamer. Deze geven gelijk meer sfeer aan de badkamer. Daarnaast kun je nog kijken naar een geurplant. In combinatie met de stoom van de douche zal er een heerlijke geur vrij komen. Ook geurkaarsen of geurstokjes kunnen je badkamer een gezellige uitstraling geven. Daarnaast zijn er standaard accessoires die je altijd wel nodig hebt in de badkamer, zoals een spiegel, badmat en handdoek