Elske Berkvens
Elske Berkvens

Starter aan het Woord: Elske Berkvens van BuiC

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - In DeMooiRooiKrant geven we samen met Startersnetwerk Meierijstad iedere maand een plek aan een startende ondernemer. Deze maand spreekt Elske Berkvens. Haar bedrijf heet BuiC.

Ik ben Elske Berkvens, woonachtig in Rooi met mijn vriend Harold en 2 dochters van 5 en 7 jaar. Sinds maart vorig jaar ben ik gestart met mijn eigen praktijk; BuiC – Buikwand- & Core revalidatie. Een fysiotherapiepraktijk volledig gespecialiseerd in klachten van de buik. Mijn praktijk is gevestigd in gezondheidscentrum ‘de Meierij’.

Ruim 14 jaar geleden ben ik gaan werken als fysiotherapeut in het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. Met de chirurgen heb ik veel expertise opgebouwd over de spieren van de buikwand. We hebben behandel- en revalidatietechnieken hiervoor ontwikkeld en doen onderzoek naar de beste behandeling van buikwandklachten. Door te starten met BuiC wil ik mijn expertise voor een breder publiek toegankelijk te maken; zo kan ik meer mensen van hun klachten af kan helpen. En daar doe ik het voor!

Waar kan ik bij helpen? De buikwand bestaat uit verschillende buikspieren die een belangrijk onderdeel vormen van de romp. Niet goed functioneren van deze spieren geeft problemen met bewegen of pijnklachten. Denk hierbij aan klachten na een buikoperatie of een zwangerschap. Maar ook revalideer ik patiënten na een operatie aan een buikwandbreuk of na het plaatsen van een stoma. Bij deze, en andere pijnklachten van de buik, doe ik onderzoek met echografie om precies te kunnen zien hoe de buikspieren functioneren.

Een zwakke of niet goed functionerende buikwand kan zich uiten in pijn maar ook in klachten van het bekken of de rug. Voor het optimale resultaat werk ik daarom vaak samen met andere (fysio-) therapeuten. 

Starten met ondernemen was een spannende stap, maar wat is het leuk! Bij het startersnetwerk Meierijstad heb ik een aantal erg leerzame online bijeenkomsten gevolgd die mij tips en handvaten geven voor het ondernemen. Daarnaast is het van gedachten wisselen met andere startende ondernemers leerzaam en leuk. Zo kunnen we optimaal gebruik maken van elkaars expertise.

Ben jij of ken jij iemand die mijn hulp zou kunnen gebruiken? Bel, app of mail!

Elske Berkvens

BuiC – Buikwand- & Core revalidatie
Borchmolendijk 1A 5492 AJ Sint-Oedenrode
www.buic.nl
info@buic.nl
06-14324644