Aanwezigen krijgen nadere toelichting.
Aanwezigen krijgen nadere toelichting. Foto: Stefan Kerk

Buurt geeft groen licht voor volgende stap Dorpspark Boskant

Woningbouw

Boskant – Voor de initiatiefnemers van Dorpspark Boskant was donderdagavond een spannende. Tijdens een bewonersavond in buurtcentrum De Meidoorn presenteerden zij hun verder uitgewerkte schetsplan, in de hoop goedkeuring van de kritische, maar rechtvaardige aanwezigen te krijgen.

Ook deze bijeenkomst werd goed bezocht. Zo’n dertig omwonenden hadden zich verzameld om hun licht te schijnen op de ideeën van initiatiefnemers Erik Smit, Henno Bogers, Edwin van Beers en Daan van Kemenade. Laatstgenoemde presenteerde de meest recente schetsplannen en ideeën. Zo zou bijvoorbeeld de Pastorie verplaatst worden en krijgt het park een aantal brede en goed bereikbare ingangen. Daarnaast zou er in het park onder andere een natuurlijke speeltuin met zandbak voor kinderen moeten komen, een ligheuvel om te ontspannen en zou er - niet onbelangrijk - ook veel groen aanwezig zijn.
Tussendoor was er ruimte voor buurtbewoners om hun vragen en zorgen te uiten over een aantal mogelijke bijkomstigheden. Er waren enkele vragen en opmerkingen over overlast door een grotere doorstroom van bezoekers, hangjeugd en hondenpoep. Hieruit kwam naar voren dat buurtbewoners hier samen tegen moeten optreden. “Als mensen niet op dit gedrag worden aangesproken, verandert er niets”, verklaart Daan. Daarnaast vroegen enkele aanwezigen zich af hoe de groenvoorzieningen onderhouden gaan worden. Daan stelde de mensen gerust door te vertellen dat het park onderhoudsvriendelijk zal zijn.
Verder kwam het concept van de tiny houses die in het park gebouwd worden aan bod. Deze afbeeldingen vielen in de smaak bij de aanwezigen. Woonmeij was afwezig tijdens de avond, maar heeft aangegeven dat de huizen huurwoningen worden, speciaal voor mensen die een affectie hebben met Boskant en de natuur. Daarnaast zorgen de woningen voor een beter toezicht op het park. Daan vertelt dat de bouw van deze woningen in het eerste kwartaal van 2024 start of zelfs al klaar is. “Wanneer de huizen staan, kunnen wij beginnen met het park.”
De bezoekers kregen de tijd om rustig een blik op de schetsplannen te werpen en ideeën aan te dragen, waarna het tijd werd om knopen door te hakken. Om verdere plannen te kunnen maken, moesten de aanwezigen groen licht geven. Vanuit de zaal klonk - tot opluchting van de initiatiefnemers – volmondig ja, waardoor de mannen kunnen beginnen aan de volgende fase. Daan reageert aan het einde van de avond tevreden: “Heel fijn dat we groen licht hebben gekregen. Ik weet zeker dat het dorpspark iets geweldigs wordt.”

Ben je op zoek naar meer informatie over het dorpspark, wil je de ontwikkelingen blijven volgen of heb je nog ideeën? Ga dan naar www.dorpsparkboskant.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding