Nijnselseweg
Nijnselseweg Foto: Jeroen van de Sande

Meerdere wegen worden vernieuwd

Verkeer Verkeer

Sint-Oedenrode – Aan het hobbelen en stuiteren op veel Rooise wegen komt na jaren wachten eindelijk een einde. De gemeente gaat dit jaar nog – met uitloop naar begin 2021 – onder andere de Nijnselseweg, een gedeelte van de Schijndelseweg, Corridor, Lindendijk en het eerste stuk van de Ollandseweg compleet vervangen. Dat liet het in mei van dit jaar al weten. Aan dit rijtje kunnen meerdere wegen worden toegevoegd.

Zo krijgt de Oude Koevering een oppervlaktebehandeling en wordt de deklaag van het Evers Akkerpad, de Bus, de Schoorse Hoefstraat en Stok compleet vervangen. Dat komt vooral voor de bewoners als geroepen, want zij klagen al enige tijd over de kwaliteit van de weg waar ze aan wonen. Aan de Bus hebben buurtbewoners zelfs het initiatief genomen om een protestbord op te hangen (zie foto). Die werkzaamheden gaan gepaard met het aanbrengen van bermverharding, het verbeteren van de afwatering van de bermen en het verbeteren van groeiplaatsen van de bermbomen. De gemeente meldt dat alle werkzaamheden zijn voorbereid en dat de klus in 2020 kan worden uitgevoerd.
De kosten voor de reconstructie van de Bus worden geraamd op zo’n 400.000 euro. De reconstructie van de Stok zal zo’n 150.000 euro kosten, bij de Schoorse Hoefstraat komt het uit op ongeveer 440.000 euro.

De buurt plaatste dit bord. Dat geeft aan dat de nood hoog is, al enige tijd.