Afbeelding

Oproep aan alle Rooienaren die ijspret willen voor iedereen

Evenementen Evenementen

Sint-Oedenrode - Zie jij het al voor je? Stijve harken die soepel over het ijs glijden. Paartjes die elkaar vasthouden. Kinderen die vallen en weer opstaan. De ouderen van Odendael die extra ruimte krijgen om te komen kijken. Dat is RooIce: een schaatsbaan op de markt van Sint-Oedenrode voor iedereen. 

Van jong tot oud, van hipster tot piratenfan; iedereen die groots wil genieten in ons kleine dorp. Daar horen ook gezinnen bij die het juist tijdens de feestdagen wat zwaarder hebben omdat ze minder te besteden hebben. Met elkaar kunnen we zorgen dat die schaatsbaan voor iedereen er ook echt gaat komen. Frank van Laarhoven is voorzitter van de werkgroep RooIce, maar ook van Kiwanis in Sint-Oedenrode. Deze organisatie draagt bij aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. En dus steunt Kiwanis ook dit initiatief voor ijspret tijdens de feestdagen. 

Een mooi cadeau voor alle kinderen
Loop jij al warm voor ijspret op de markt? Bedenk dan hoe mooi het zou zijn als je zelf kunt bijdragen aan dit geweldige cadeau voor iedereen in Sint-Oedenrode. En vooral voor de kinderen, die het misschien nog wel het meest verdienen van ons allemaal. Neeltje Vervoort is vrijwilliger in de werkgroep RooIce en N!SO projectmanager: “Naast de grote sponsoren die al hebben toegezegd RooIce te ondersteunen, is meer nodig om de schaatsbaan te realiseren. Daarom willen we vanuit Stichting Natuurlijk! Sint-Oedenrode een oproep doen aan alle Rooienaren. Want potverdikke.... wat zou het toch skon zijn als we met z’n allen over onze eigen markt kunnen glijden.”

Voor Rooienaren, door Rooienaren
Neeltje deed meteen een oproep in haar eigen vriendinnenclub de Rooise Zwets om bij te dragen. Zij hebben ieder €25 euro ingelegd en zijn nu officieel vriend van RooIce. Op die manier wordt de schaatsbaan echt voor Rooienaren en door Rooienaren. Neeltje: “We hebben vaker gezien wat we samen voor elkaar kunnen krijgen met al die enthousiastelingen en vriendengroepen in ons kleine, gezellige dorp. Dit is dus een oproep aan iedereen. Aan alle Rooise quizgroepen, koren, initiatiefnemers van de samenloop, verenigingen, scholen en andere groepen die willen bijdragen aan de schaatsvreugde. COVID-19 gooit helaas roet in het eten voor de Sinterklaasoptocht. Maar samen kunnen we zorgen dat dit feestje wel doorgaat. Zodat we dit roerige jaar op een Rooise manier kunnen afsluiten: samen lachend en zwierend op de markt.”

Hoe word je vriend en wat krijg je hiervoor? 
Vrolijke kinderen, blije snoeten, een gezellige sfeer tijdens de feestdagen en natuurlijk eeuwige roem! Jouw naam of die van je groep komt op de wall of friends waar iedereen langs schaatst. En voor elke 25 euro krijg je een entreeticket om weg te geven of zelf een keer te komen glijden. Kijk op naar RooIce.nl en word vriend.

Natuurlijk houden wij de ontwikkelingen rondom COVID-19 goed in de gaten. Als het dit jaar toch niet door kan gaan, blijft je bijdrage staan voor RooIce 2021.