De echte World Cup voor dames komt naar Nijnsel. Foto: FIFA.
De echte World Cup voor dames komt naar Nijnsel. Foto: FIFA. Foto:

De echte wereldbeker komt naar Nijnsel

Sport

Nijnsel - De FIFA Women’s World Cup komt naar Nijnsel. Daarmee komt het dorp in een illuster rijtje van wereldsteden zoals Tokio, Rio de Janeiro, New York en Londen.

Komende zomer nemen onze Oranje Leeuwinnen in Australië en Nieuw-Zeeland deel aan de negende editie van het WK vrouwenvoetbal. Om de FIFA Women’s World Cup™ letterlijk en figuurlijk dichterbij meisjes, vrouwen en voetbalfans over de hele wereld te brengen, bezoekt de wereldbeker alle 32 gekwalificeerde landen van dit WK.

Deze FIFA Women’s World Cup™ Trophy Tour komt dit voorjaar niet alleen op bezoek in wereldsteden zoals New York, Londen en Rio de Janeiro. Maar komt op Hemelvaartsdag ook naar Nijnsel. En dat is bijzonder, heel bijzonder. De reden hiervan is dat voetbalclub VV Nijnsel 75 jaar bestaat. En dit jubileum op een niet-traditionele manier wil vieren. Doreen van den Berkmortel, voorzitter van VV Nijnsel, hierover: “Het is niet alleen héél bijzonder, maar vooral ook een eer dat dé wereldbeker naar ons prachtige dorp en club komt. Hopelijk inspireert het veel meiden om hun dromen na te jagen en lekker te gaan voetballen.”

Om dit te kunnen faciliteren, organiseert VV Nijnsel op 18 mei 2023 een grootschalige vrouwenvoetbal clinic. Onder leiding van de bekende voetbalschool Jordy Thomassen krijgen meiden van 09.00 - 11.00 uur een professionele training. En mogen ze uiteraard ook op de foto met de officiële FIFA Women’s World Cup™ Trophy. Van den Berkmortel vervolgt: “Ook als je geen meisje bent of niet aan de clinic wilt deelnemen, ben je van harte welkom met de wereldbeker op de foto te gaan. Daarnaast hopen we snel bekend te maken welke speelster van het Nederlands elftal aanwezig is. Zodat deze dag voor iedereen nog bijzonderder wordt.” Voor meer informatie en deelname aan de clinic: www.75vannijnsel.nl