De periodekampioenen van VV Nijnsel
De periodekampioenen van VV Nijnsel Foto:

Nijnsel soeverein naar periodetitel

Nijnsel - Op de eerste zondag van de Vastentijd toog Nijnsel Heren 1 naar Eindhoven. Tegenstander aldaar was in het oranjewit gestoken Tivoli, de enige tegenstander die Nijnsel in deze competitie nog niet had bestreden. Een team dat stevig in het rechterrijtje meedraait maar de laatste twee wedstrijden winnend afsloot. Nijnsel moest weer schuiven vanwege medische problemen bij Stefan van Zutphen en Jelle de Louw die afgelopen donderdag na de training een ijszak kwam vragen en dat weet je het wel. Maar de een zijn dood…

De gastheren begonnen ‘stevig’ aan de wedstrijd, veel inzet en behoorlijk wat irritatie. Mogelijk een tactiek uit de grote stad om de tegenstander te intimideren. Maar dat laatste lukte niet. De gasten uit Nijnsel hielden het geelblauwe hoofd koel en braken de score in de 27e minuut open. Een fraaie vrijetrap werd vervolgens door Rob Witlox slim achter de vijandelijke doelman gewerkt en dit leverde een even welkome als verdiende voorsprong op. Drie minuten later een stukje wangedrag bij een Tivoli-speler die prompt de rode kaart kreeg voorgehouden. Dat was voor Nijnsel het signaal om een tandje bij te zetten en ze deed dat zeer professioneel; Rens Hoppenbrouwers en Stef Witlox namen het voortouw en lieten de riante maar niet geflatteerde ruststand van 0-3 op het scorebord oplichten.
De tweede helft werd vervolgens een formaliteit. Niels der Kinderen herhaalde zijn kunststukje tegen Boxtel en liet het vijandelijke net tweemaal achter elkaar bollen. Het slotakkoord kwam op naam van Jari de Haan die het halve dozijn volmaakte. Een even fraaie als verdiende 0-6 overwinning die meteen de tweede periodetitel opleverde. En dat was een prachtige beloning voor een zeer sterke tweede periode. Vanzelfsprekend bleef ook de koppositie behouden, de concurrente won weliswaar ook maar bleef op gepaste afstand.

Zondag ‘Vorentscheidung?’
Aanstaande zondag reist Nijnsel af naar buurman Mariahout. Een team dat eveneens uitstekend presteert en reeds de eerste periodetitel in de wacht sleepte. Het verschil is vier punten. Bij winst zullen de Mariahouters de koppositie weliswaar niet overnemen maar wel weer dichtbij komen. Nijnsel was thuis in de eerste helft sterker maar moest desondanks genoegen nemen met één punt dat pas in de laatste minuut van de blessuretijd werd veiliggesteld. Kortom, alle ingrediënten voor een beladen duel waarin de belangen voor beide partijen groot zijn. De week daarna speelt Nijnsel thuis tegen Avesteyn dat ook deel uitmaakt van de top drie en dan vecht voor zijn laatste kans.