Afbeelding
Foto: Henri van Hoorn

VV Nijnsel/TVE Reclame verliest nipt

Sport Sport

Nijnsel - De overeenkomst tussen een nipte en ruime nederlaag is dat ze beide nul punten opleveren. Het gevoel is echter anders. En daar moet Nijnsel Heren 1 zich maar aan vasthouden. Na vijftien weken zonder competitievoetbal rolde afgelopen zondag dan eindelijk weer de bal om de punten en dan ook nog eens op ons eigen vertrouwde sportpark. De toeschouwers hadden er zin in, een aarzelend zonnetje en een onbekende tegenstander. Pupil van de Week was Sem van Osch die zo snel mogelijk op zondagmiddag een vaste plaats in de selectie wil veroveren. Gezien zijn talenten en ambities gaan we dat vanaf 2032 hoogstwaarschijnlijk allemaal meemaken.

De gasten uit Zuid-Eindhoven, DBS, begonnen energiek aan de wedstrijd. Mogelijk dachten zij, laten we maar snel op voorsprong proberen te komen om daarna wat te freewheelen. Nijnsel is dit seizoen nu eenmaal een moeizaam scorende ploeg.
Na aan stief kwartiertje ging de storm echter alweer liggen want die had niet meer dan wat nauwelijks noemenswaardige kansjes opgeleverd. Nijnsel speelde geconcentreerd en gaf daardoor ook nauwelijks kansen weg. Maar creëren is natuurlijk weer wat anders…. Een paar voorzichtige uitbraken mochten dan ook geen naam hebben. De 0-0 ruststand was vervolgens niet meer dan logisch. Een opsteker voor de gastheren want een punt met de rust was ook alweer even geleden.
Na de thee ging het echter al snel fout voor Nijnsel. Een voorzet van links verraste de keeper en verdween succesvol in de lange hoek. Amper een kwartier later werd de wedstrijd in het slot gegooid waar de tegenstander niet veel aan hoefde bij te dragen: Een ongelukkige uittrap van de Nijnselse doelman belandde op de rug van een geelblauwe medespeler en kwam vervolgens bij een vijandelijke voorwaartse terecht. En die wist wel raad met dit kostbare kleinood.
Een bal op de hand in de zestien leverde de thuisploeg nog een pingel op die door Jari de Haan onberispelijk werd ingeschoten. Dat gaf de Nijnselse burger weer wat moed maar de bezoekers gaven geen krimp meer. Kortom, een gelijkwaardige pot voetbal die op ietwat ongelukkige wijze werd afgesloten en we dientengevolge opnieuw met lege handen stonden.
Aanstaande donderdag moeten we alweer de wei in als Hapert op bezoek komt. De Kempenaren zijn voor Nijnsel nog enigszins in zicht op de ranglijst maar je moet dan wel goeie ogen hebben. De spirit is er echter bij de mannen van Carlo, Marc en Ard en hopelijk weet het Nijnselse publiek donderdag Den Eimert opnieuw te vinden. Aanvang 20.00 uur.